dig

Povodom obilježavanja 70 godina igranja košarke u Sisku danas je Gradski muzej Sisak posjetio  predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza, Stojko Vranković.

 

sdr

 

Podsjetimo nedavno je u  sisačkom Gradskom muzeju otvorena izložba naziva „70 godina košarke u Sisku 1947.-2017.“.

 

sdr

 

Četvrta je to tematska izložba o nekom sportu u Sisku i izložbom se nastoji ukazati na fenomen sporta kao dio urbanog identiteta Siska i jedan od elemenata njegove bogate povijesti. Stojko Vranković o značaju ove izložbe

 

 

Ravnatelj Gradskog muzeja Sisak Vlatko Čakširan izrazio je zadovoljstvo posjetom Stojka Vrankovića Muzeju i ovoj izložbi

 

 

Podsjetimo, Stojko Vranković bivši je hrvatski košarkaš, a trenutačno predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza. Dobitnik je Državne nagrade za šport „Franjo Bučar“ 1992. godine i Ordena reda Danice Hrvatske s likom Franje Bučara 1995.

 

dav

 

Godine 1995. i Hrvatski olimpijski odbor dodijelio mu je priznanje za najuspješnijeg športaša promicatelja Hrvatske u svijetu. Po završetku igračke karijere završio je diplomski stručni studij na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu i postao stručni specijalist trenerske struke u košarci, što je ujedno i najviši stupanj stručnog košarkaškog obrazovanja u Hrvatskoj.


 

Stojko Vranković razgledao izložbu u Sisku
0.00(0 glasova)
Komentara(0)

Napišite komentar