Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Skupština Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije

Na području SMŽ 97 poginulih policajaca u Domovinskom ratu

Na području SMŽ 97 poginulih policajaca u Domovinskom ratu

U Sisku je danas održana Skupština Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske. Zajednica osnovana 2005.godine u svom članstvu okuplja 12 udruga s područja od Vukovara do Dubrovnika s ukupno 5 000 tisuća članova.

Predsjednik Zajednice Marijan Smernić :

 

 

P1140831

 

Svaka udruga u sastavu Zajednice radi prema vlastitom programu i planu radu, a jednom godišnje članovi se okupe na Sportskim susretima branitelja policajaca. Najponosniji su pak na činjenicu da posljednjih šest godina na obljetnici Oluje u Kninu njihov predstavnik, uz predstavnike specijalnih postrojbi, profesionalnih brigada te djecu i roditelje poginulih branitelja, ima čast držati državni stijeg:

 

 

P1140823

 

Na taj doprinos policajaca podsjetila je i predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić:

 

 

P1140827

 

Petar Mirošević član je predsjedništva Udruge branitelja PU Dubrovnik 1991. Na tom su području u Domovinskom ratu poginula 42 policajca, a njihovi preživjeli suborci sjećanje na tu žrtvu čuvaju svojim vrijednim radom:

 

 

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske u Sisačko- moslavačkoj županiji ima oko 1400 članova,  a kruna njihovog djelovanja trebalo bi biti skorašnje postavljanje spomenika poginulim suborcima u Sisku u parku ispred sjedišta Županije.

 

P1140822P1140821

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.