Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Provedene akcije u sklopu kampanje “Manje oružja – manje tragedija”

Preventivne aktivnosti provedene u Dvoru, Lipovljanima, Rajiću i Vrginmostu

Preventivne aktivnosti provedene u Dvoru, Lipovljanima, Rajiću i Vrginmostu

U razdoblju od 3. do 30. studenoga policijski službenici su u sklopu Nacionalne kampanje “Manje oružja, manje tragedija” na području Policijske uprave sisačko-moslavačke proveli preventivne aktivnosti s ciljem edukacije građana o opasnostima od neeksplodiranih minsko-eksplozivnih sredstava, kao i s mogućnošću dragovoljne predaje svih vrsta ubojitih sredstava, bez ikakvih sankcija.

 

15

 

Preventivne aktivnosti su u suradnji s djelatnicima Hrvatskog centra za razminiranje Sisak, uz potporu policijskih službenika Policijske uprave sisačko-moslavačke, provedene u Dvoru, Lipovljanima, Rajiću i Vrginmostu. Na postavljenom Info-postavu u Vrginmostu bila su izložena razna minsko-eksplozivna sredstva i fotografije s prikazima neeksplodiranih ubojitih sredstava u prirodi, gdje su učenici od prvog do osmog razreda, njih 94 s nastavnicima, i oko 17 djece dječjeg vrtića Gvozd s odgajateljima upoznati o opasnostima koje vrebaju prilikom njihova pronalaska i diranja.

 

13

 

Također su učenicima petog razreda, oko 20 učenika Osnovne škole Dvor, uz postavljeni Info-postav prikazana različita minsko-eksplozivna sredstva. Jednako takou Osnovnoj školi Rajić i Osnovnoj školi Josipa Kozarca Lipovljani 50-ak učenika petog razreda održane su edukacije, koji su uz prilagođenu prezentaciju pod nazivom „Znam što je, NE DIRAM, opasno je!“ i edukativne filmove „Bembo i prijatelji“  upoznati i upozoreni na opasnosti od oružja i eksplozivnih sredstava te postupanjem u slučaju pronalaska opasnih ili sumnjivih predmeta.

Svim posjetiteljima policijskih Info-postava, kao i djeci u osnovnim školama, dijeljeni su promotivni materijali, kao što su letci, brošure, edukativni CD-i i sl.

 

12

 

Također im je skrenuta pozornost da ukoliko posjeduju nešto od ilegalnog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava ili pronađu odbačena minsko-eksplozivna sredstva u prirodi, da nazovu njima nadležnu policijsku postaju i dogovore mjesto i vrijeme preuzimanja ubojitih sredstava, bez bojazni da će biti sankcionirani, što uostalom omogućava Zakon o oružju u pojedinim svojim odredbama kojima je regulirana dragovoljna predaja ubojitih sredstava.


Foto: PU SM


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.