ZB 1

„Petrinjska zemla, materijal“ – Izbor iz zavičajne zbirke obitelji Bešlić zbirka koja je stvarana godinama dobila je svoju potvrdu registracijom pri  Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, Zajedno s ocem Josipom zbriku je postavio Hrvoje Bešlić

 

 

U zbirci su i jaslice koje su 2003. godine izabrane za najljepše u Hrvatskoj.

 

ZBIRKA 5

 

No svemu prethodi istraživanje, pa su tako istražujući zavičajne zbirke petrinjskoga kraja djelatnici Interpretacijskog centra baštine Banovine došli i do obitelji Bešlić i  pokrenuli postupak registracije pri Ministarstvu kulture, pojasnila je Martina Mladenović, ravnateljica ovoga centra

 

 

ZBIRKA 7

 

Ovo je priča bitna za budućnost i Interpretacijskog centra i naše županije rekao je župan Ivo Žinić , u prigodi otvaranja izložbe, zahvalivši se obitelji Bešlić koji su uspjeli skupiti ovako vrijednu zbirku.

 

 

Okolica Petrinje obiluje glinom, a upravo po posebnim glinskim vrčevima- stuckama prepozanjemo Petrinju. I na ulazu u ovaj grad velika je stucka, kao simbol ovoga grada i ovih ljudi.

 

ZB 4

 

Na izložbi, otvorenoj u Galeriji Krsto Hegedušić u petak, 15. prosinca  izdvojeni su upravo ti predmeti koji pričaju priču o tradiciji, znanju i vrijednostima koje u svom krilu čuva petrinjski čovjek i petrinjski kraj.

 

ZBIRKA 6


 

 

“Petrinjska zemla – materijal”
0.00(0 glasova)
Komentara(0)

Napišite komentar