Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Osumnjičen za lihvarski ugovor

Za poništenje ugovora tražio trostruko više od isplaćenog zajma

Zbog sumnje u kazneno djelo lihvarski ugovor, počinjeno na štetu 55-godišnje žene i njenog 27-godišnjeg sina, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim muškarcem.

Njega se sumnjiči da je na Internetu objavio oglas kojim je nudio povoljne zajmove građanima, a na koji su se oštećeni javili krajem ožujka ove godine. Iskorištavajući njihovu nuždu, izazvanu teškom materijalnom situacijom, osumnjičeni im je ponudio zajam, na rok vraćanja od mjesec dana, uz određenu kamatu. Od 55-godišnjakinje je tražio da mu, kao dodatni zalog vraćanja zajma, privremeno prepiše dvije kuće, dvorište i oranicu na području Topuskog, što je ona učinila i kod javnog bilježnika ovjerila ugovor o kupoprodaji svih svojih nekretnina u ime osumnjičenog, uz usmeni dogovor da će se ugovor poništiti po povratku zajma.

Tijekom travnja osumnjičeni je oštećenima isplatio dogovoreni iznos novca, ali je za poništenje ugovora tražio trostruko više od isplaćenog zajma, opravdavajući to nepostojećim troškovima. Kako oštećeni to nisu mogli vratiti, on se sredinom rujna uknjižio kao vlasnik na njihove nekretnine, da bi potom na njih počeo vršiti pritisak i uskraćivati im isporuku struje i vode, tako da su bili prisiljeni iseliti iz kuće.

Zbog navedenog kaznenog djela protiv osumnjičenog je Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesena kaznena prijava.


Foto: Ilustracija/MUP


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.