Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Marijana Petir: Između EU i RH – važno je prepoznati prioritete

“2017. je bila dinamična i burna”

“U svakom pogledu ova, 2017. godina bila je  dinamična i burna i s puno preokreta i na domaćoj i na stranoj političkoj sceni, rekla je za naš portal hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir.  Dok se Europa konsolidira,  nakon referenduma i najave izlaska Velike Britanije  iz EU,  imali smo u Francuskoj i Njemačkoj nove izbore, od kojih je cijela  EU  puno očekivala. Favoriti su pobjedili što je zagarantiralo da će Europa nastaviti smjerom u kojem je išla i do sada.

U Hrvatskoj smo, krajem 2016. dobili novu Vladu koja se uhvatila u koštac s mnogobrojnim problemima. Mi europarlamentarci  nastojimo nekako između tih dviju dinamičnih situacija prepoznati prioritete i zastupati na najbolji mogući način naše hrvatske građane, hrvatski narod i Republiku Hrvatsku u Europskom parlamentu.

Vjerujem da smo većinu očekivanja uspjeli ispuniti, naravno ponosna sam na sektor poljoprivrede i ruralnog razvoja gdje sam najviše angažirana, a bilježimo pomake u segmentu mladih poljoprovrednika.

Hrvatska se upravo s njima može pohvaliti,  s njihovim inovativnim, kreativnim  i dobro osmišljenim projektima. Ipak još uvijek ne povlačimo financijska sredstva onom dinamikom koja je potrebna  hrvatskom selu da preživi.

Tu potičem nadležne službe i ministarstva da budu manje orijentirani na često mijenjanje pravila, a da više budu na pomoć poljoprivrednicima  kojima je ta pomoć potrebna.

Petir EPP

U ovoj godini smo predstavili u Europskom parlamentu Sisačko-moslavačku županiju , Moslavinu, PP Lonjsko polje, nastupio je KUD Repušnica ,predstavili su se  bili OPG-ovci iz zadruge Pun ceker, a europarlamentarci su rekli da je to bila „najbolja fešta u zadnjih dvadeset godina“ u  toj velikoj zgradi.To je dokaz da Moslavci znaju prioritete i da znamo predstaviti svoju kulturu, tradiciju, nošnju i pjesmu.

Vašim slušateljima i čitateljima portala želim sretan i blagoslovljen Božić, puno radosti i zdravlja  i da ga provedu u krugu obitelji, jer ako nam je obitelj na prvom mjestu i ako to ispoštujemo Hrvatska sigurno može ići naprijed.

Želim Vam sretnu i uspješnu 2018. godinu!”


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.