Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

KRATKE VIJESTI – 15.12.

“Hrvatski umjetnici za sisačku bolnicu”

"Hrvatski umjetnici za sisačku bolnicu"

Vitrovitica: Razmijenili smo iskustva u raznim projektima, koje ima i Virovitičko-podravska i Sisačko-moslavačka županija kako bi suradnja ovih dviju županija bila još bolja. Osim toga, prvi puta, Viroexpo će imati i „Županiju partner“, a to će u veljači iduće godine biti upravo Sisačko-moslavačka županija – istaknuo je  virovitičko-podravski župan Igor Andrović koji je u radni posjet županiji primio sisačko-moslavačkog župana Ivu Žinića sa suradnicima.

Župan  Žinić zahvalio se domaćinima na gostoprimstvu, pohvalio mnogobrojne projekte Virovitičko-podravske županije s kojima su ga upoznali domaćini i potvrdio još bolju gospodarsku suradnju između ove dvije županije.

Mi smo kao županija istaknuli naše pogodnosti i prednosti, te govorili o mogućnosti suradnje, prvenstveno vezano za gospodarstvo i turizam Sisačko-moslavačke i Virovitičko-podravske županije. Prihvatili smo biti Županija partner na Viroexpu 2018. godine, jer radi se o najvećem gospodarskom sajmu u Hrvatskoj i zbog toga se zahvaljujem i županu Igoru Adroviću i Virovitičko-podravskoj županiji što su u nama prepoznali budućeg partnera, a mi ćemo se na ovom međunarodnom sajmu predstaviti u najboljem svjetlu s našim gospodarskim i turističkim prednostima– izjavio je između ostalog župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić.

U delegaciji Sisačko-moslavačke županije, uz župana Ivu Žinića, bili su i njegov zamjenik Roman Rosavec i direktor SI-MO-RE Mario Čelan.

 

Bruxelles: Europski parlament je u tematskoj raspravi na plenarnoj sjednici u Strasbourgu podržao ulazak Hrvatske u schengensku zonu, što bi se, po očekivanjima hrvatskih europarlamentaraca, moglo dogoditi 2019. godine.

Pristupanje schenngenskom prostoru jedan je od strateških prioriteta Republike Hrvatske. Hrvatska vanjska granica predstavlja najdužu vanjsku granicu u Europskoj uniji,izjavila je hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir .

Cilj Republike Hrvatske je ostvariti tehničku spremnost tijekom 2018. godine, istaknula je Petir  koja je  podržala i ulazak Bugarske i Rumunjske u Schengenski prostor.

 

Novska: Tijekom 2017. godine nije bilo smanjenja obrtničkih radnji, rečeno je na godišnjoj skupštini Udruženja obrtnika Grada Novske, Općina Jasenovac i Lipovljani, održanoj u Domu obrtnika u Novskoj.  Kako je rekao Željko Pugelnik, predsjednik Udruženja obrtnika, „mi se nedamo, obrtnici su pluća grada“, te ističe, kako su s novom gradskom upravom održali više radnih sastanaka i postigli suradnju koja doprinosi radu i opstanku obrtništva.

Popovača: Na dijelu Zagrebačke ulice u Gornjoj Gračenici, od granice sa naseljem Repušnica, u tijeku su radovi na izmjeni postojećih lampi sa novim, LED lampama.

„Ovom izmjenom bitno će se smanjiti potrošnja električne energije, sa sadašnjih 125 na 20 W, te se stvaraju uvjeti da javna rasvjeta na županijskoj prometnici 3124 Popovača- Kutina svijetli cijelu noć”- ističe gradonačelnik Josip Mišković.

 

Zagreb: Opća bolnica dr. Ivo Pedišić u Sisku početkom godine pokrenula je veliku humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za kupnju uređaja za magnetsku rezonancu vrijednog 6 milijuna kuna. Zahvaljujući Matici hrvatskoj , druga humanitarna izložba „Hrvatski umjetnici za sisačku bolnicu“ održala  se u prostorima njezine galerije u Zagrebu. Izložbi , kojoj je , kao izaslanik predsjednika Vlade RH nazočio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, prisustvovati su brojni likovni umjetnici “Moram zahvaliti svima koji su prihvatili ovu akciju, osim umjetnika uključili su se i naši gradovi i općine, donirali određena sredstva a svakako najveću donaciju do sada je dao HEP od milijun kuna. Hvala HEP-u, hvala svima i umjetnicima večeras, iz Zagreba, iz županije i šire okolice koji su dali svoje radove da prikupimo potrebna sredstva. Vjerujem da ćemo početkom sljedeće godine, krajem prvog mjeseca imati polovicu sredstava nakon toga idemo kod ministra i reći ćemo, evo mi smo prikupili pola nadamo se da će te i vi dati pola i da ćemo tako imati potreban uređaj” – kazao je župan Žinić.

Na humanitarnoj akciji “Hrvatski umjetnici za sisačku bolnicu” svoja djela donirala su 34 akademska slikara iz Siska, Petrinje, Zagreba, Varaždina, Labina i Čakovca.


 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.