Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Donesen Proračun Grada Kutine za 2018. godinu

Iznosi 114.600.000 kuna

Iznosi 114.600.000 kuna

Gradsko vijeće Kutine izglasalo je proračun za 2018. u iznosu od 114.600.000 kuna. Proračunske prihode i rashode predstavila je privremena pročelnica za financije Radmila Pavličić, a detaljnije ga je obrazložio gradonačelnik Zlatko Babić.

Kako je rekao iz proračuna će se financirati projekti energetske učinkovitosti u suradnji s EU a riječ je o 6 objekata škola i vrtića, te poduzetnički inkubator u iznosu od 25 mln kn što je razlog povećanja proračuna. Značajan dio proračuna odnosit će se na pripremu projekata za naredno razdoblje u iznosu od 15 mln kn.

 

PR 1

 

“Glavni naglasak stavljamo na unaprjeđenje gospodarstva i pomoć mladim obiteljima. Pomagat ćemo i dalje poduzetnicima posebno malim, a među ostalim sufinancirat ćemo nova zapošljavanja i nabavku opreme. Pomoći ćemo dolasku tvrtke Zigler, te projektiranju i razvoju cijele industrijsko logističke zone».

Privremeni pročelnici predstavili su proračun po resorima. Najveći dio proračuna, oko 57% ili 63 mln kn, ide u Odjel za društvene djelatnosti iz kojega se financiraju plaće 163 zaposlenika škola, vrtića i ustanova. Pročelnik Željko Tomičić najavio je 16,5 mln kn ulaganja u energetsku obnovu objekata, sufinaciranje udžbenika za svu djecu, pomoćnika u nastavi. Najavio je potpisivanje ugovora za hitnu medicinsku pomoć za otvorena vrata hitne, te ulaganja u povećani zdravstveni standard.

Grad Kutina u nastavku sjednice dobio je suglasnost svih vijećnika za potpisivanje ugovora o partnerstvu s Moslavinom d.o.o. za projekt “Poboljšanje vodno komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina” koji se financira sredstvima EU u svrhu aplikacije i prijave na natječaj.


kutina.hr


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.