Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Zamjenik župana Ivan Celjak na Razvojnom forumu Kontinentalne Hrvatske

Predstavljeni razvojni projekti naše županije

Predstavljeni razvojni projekti naše županije

Nakon održanog Razvojnog foruma Jadranske Hrvatske u Splitu, u ponedjeljak, 13. studenoga 2017. godine održan je i Razvojni forum Kontinentalne Hrvatske u Vinkovcima s ciljem upoznavanja ključnih dionika razvoja s konceptom i dinamikom izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine.

Osim predstavljanja samog koncepta i dinamike izrade Strategije, predstavnici relevantnih institucija na županijskim razinama, tijekom Foruma su informirani o ulozi jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u postupku izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske te su kroz razmjenu mišljenja definirana ključna razvojna pitanja, razvojni potencijali, ključne gospodarske grane i pokretači razvoja, kao i strateški razvojni projekti županija na području Kontinentalne Hrvatske.

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, uvodno se obratila prisutnima te istaknula kako je svrha razvojnih foruma potaknuti razmjenu mišljenja i stavova o budućem razvoju Republike Hrvatske i o dugoročnim vizijama razvoja županija, kako bi što bolje identificirali razvojna pitanja i potencijale te ključne gospodarske grane i strateške razvojne projekte županija.

 

forum 2

 

„Cilj nam je kroz Razvojne forume potaknuti slobodan i kreativan dijalog, dijeljenje znanja i ideja između glavnih dionika razvoja na nacionalnoj i regionalnoj razini, a sve u svrhu dobivanja uvida u različitosti i posebnosti svakog dijela Hrvatske te pronalazak najboljeg načina za poticanje razvojnih potencijala i cjelokupnog teritorijalnog kapitala svih hrvatskih županija“, istaknula je ministrica Žalac te dodala da se usvajanje Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine očekuje do kraja 2019. godine, kako bi u iduće financijsko razdoblje ušli spremni i s jasno definiranim dugoročnim ciljevima sadržanim u jedinstvenom nacionalnom krovnom dokumentu.

U radu Foruma je sudjelovao  i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak te održao, kao i predstavnici ostalih županija, prezentaciju razvojnih pitanja, potencijala, ključnih gospodarskih grana i pokretača razvoja, te razvojnih projekata Sisačko-moslavačke županije.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.