Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Velikim humanitarnim koncertom Zaklade Viktorija prikupljeno 304.655 kn

Za rad logopeda i nabavku komunikacijskog uređaja

Za rad logopeda i nabavku komunikacijskog uređaja

Zaklada Viktorija – zaklada za djecu oboljelu od zloćudnih i drugih teških bolesti, uz Ininu podršku održala je veliki humanitarni koncert na kojem je nastupio Gibonni u petak, 10. studenog u Sportskoj dvorani Brezovica u Sisku. Ulaznice za koncert su rasprodane u samo dva tjedna, a prodano ih je 2925. Prikupljeno je ukupno 304.655 kn, od čega je 125 tisuća kn donirala INA i na taj način podržala ovaj plemeniti projekt, a ostatak od 179.655 kn je prikupljen prodajom ulaznica za koncert. Sav prikupljen iznos ide u svrhu osiguravanja sredstava za logopeda za pomoć oboljeloj djeci s područja Sisačko-moslavačke županije te za nabavku komunikatora – komunikacijskog uređaja za teško oboljelu djecu kojima je to jedino sredstvo komunikacije.

Dr.  Željka Josić, predsjednica Upravnog odbora Zaklade Viktorija zahvalila je svima i objasnila kako su odlučili o namjeni donacije: „ Veliko hvala Sisku i svima u organizaciji! Bilo je emotivno i zaista ste nas razveselili. Prateći dijagnoze naših malih korisnika ustanovili smo kako je za proces njihova izlječenja neophodan i logoped, a na žalost oni nemaju vremena čekati na njegove usluge nekoliko mjeseci koliko se trenutačno čeka. Stoga ćemo ovu donaciju Ine, na kojoj od srca zahvaljujemo, uz sav prihod od ulaznica, namijeniti za rad logopeda koji će raditi isključivo s djecom koja su korisnici pomoći naše Zaklade Viktorija kako bi s logopedskim vježbama krenuli onda kada su im najpotrebnije. Također, dio iznosa ćemo iskoristiti za nabavku komunikacijskih uređaja za teško oboljelu djecu.“

 

gibbo 2

 

INA je sa Zakladom Viktorija surađivala i ranije, no ova inicijativa rezultat je angažmana Ininih zaposlenika koji su predlagali projekte i Udruge koje bi INA trebala podržavati, a najveći broj glasova zaposlenika dobila je upravo Zaklada Viktorija. Temeljem tog natječaja INA je odlučila Zakladu podržati donacijom od 125 tisuća kuna čime će se, zajedno s prihodima od ovog koncerta, osigurati sredstva za logopeda.

Jedan od najomiljenijih hrvatskih glazbenika Gibonni se spremno uključio u inicijativu Zaklade Viktorija i Ine, a nakon koncerta je izjavio: „Atmosfera je bila odlična – ganuli ste me svojom energijom i želim svima zahvaliti što ste došli! Sisak je pokazao veliko srce, a ovakve akcije me zaista raduju – kad istovremeno radiš, pomažeš i istinski uživaš. S Inom lijepo surađujem na sličnim humanitarnim projektima već godinama i nadam se da će ih biti još i više, jer ovo su akcije koje treba podržavati. Djeca su naša budućnost i pomozimo im ako možemo.“

„Zahvaljujem Ini na sudjelovanju i pomoći u ovom humanom projektu Zaklade Viktorija za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim i drugim teškim oboljenjima Sisačko-moslavačke županije te g. Zlatanu Stipišiću Gibonniju, ujedno i UNICEF-ovom veleposlaniku dobre volje, koji se odazvao i došao u Sisak održati koncert za ovakav hvale vrijedan projekt.“  rekao je župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.