Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Tiskovna konferencija klubova i zastupnika oporbe u županijskoj skupštini

“Želimo vratiti moralne norme u političko djelovanje”

"Želimo vratiti moralne norme u političko djelovanje"

Predstavnici oporbenih stranaka u Županijskoj skupštini, Milan Brigljević, Petar Ćosić, Mijo Latin, Anđelko Hrupački, Vladimir Čavrak, Karmela Gajdek i Šaban Kadrić održali su tiskovnu konferenciju na kojoj su upozorili na neka pitanja sa Županijske skupštine koja su, prema njihovom viđenju, ostala nedovoljno poznata javnosti Sisačko- moslavačke županije.

Milan Brigljević iz županijskog MOST-a na početku konferencije istaknuo je kako je u predloženom proračunu za 2018.godinu sporna samo jedna stvar- sanacija gubitaka bolnice u Sisku sa nešto više od 10 mil kn:

 

 

P1140505

 

Mijo Latin iz Kluba vijećnika HSS/HSP-a podsjetio je na njihov amandman o potporama u poljoprivredi:

 

 

P1140509

 

MOST-ov Petar Ćosić osvrnuo se na pitanje palijativne skrbi koje se u našoj županiji nije niti započelo rješavati iz razloga što nije donesen Strateški plan razvoja palijativne skrbi:   

 

 

Nezavisni vijećnik Vladimir Čavrak na prošlotjednoj je sjednici predložio Odluku o osnivanju povjerenstva za utvrđivanje stanja i razine pristupačnosti zgrada u županijskom vlasništvu osobama koje imaju teškoće u kretanju. Vladajući su ovaj prijedlog odbili i to, kako kaže Čavrak, sa skandaloznim objašnjenjem da nije potrebno osnivati ovakvo povjerenstvo:

 

 

P1140511

 

Na području županije živi oko 20 000 osoba s invaliditetom, od kojih je preko 2000 djece i mladih i oko 4000 branitelja. Nažalost, unatoč pismenoj preporuci Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i činjenici da takva povjerenstva postoje na razinama od gradova do Vlade RH, naša županijska većina nije prihvatila takav prijedlog.

Ovakvim konferencijama za tisak želimo vratiti moralne norme u političko djelovanje. Ako javnost nije objektivno informirana, a nije jer se sjednica županijske Skupštine ne prenosi u cijelosti, ona ne može ravnopravno sudjelovati u izgradnji i napretku ove županije. To želimo promijeniti, poručeno je na kraju današnje konferencije.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.