Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Izložba fotografija “Volim svoju županiju”

Autorica sisačke fotografije je Ivana Lučan Žinić

Autorica sisačke fotografije je Ivana Lučan Žinić

Hrvatska zajednica županija i ove je godine pokrenula foto natječaj „Volim svoju županiju“ s ciljem promocije prirodnih ljepota i kulturne baštine svih hrvatskih županija te poticanja snažnijeg regionalnog identiteta.

Natječajem se željelo potaknuti umjetnike i amatere da sami stvaraju i razmišljaju o svojoj županiji kao destinaciji koja, osim svojih ljepota, nudi i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima.

 

DSC_0081

 

U nešto više od mjesec dana provedbe foto natječaja „Volim svoju županiju“ prijavljeno je gotovo 600 fotografija amatera i profesionalnih fotografa.

 

DSC_0107

 

Izložbu u Sisku otvorio je župan Ivo Žinić

 

 

 

DSC_0115

 

Župan je izrazio nadu kako će ovu izložbu pogledati posebno oni najmlađi

 

 

 

DSC_0136

 

Nazočne na otvorenju izložbe pozdravila je i autorica sisačke fotografije Ivana Lučan Žinić

 

 

Ivana Lučan Žinić fotografijom se bavi amaterski, intenzivnije posljednjih pet godina,a motivi na fotografijama su od onih pejzaža do portreta.

 

 

DSC_0103

 

O izboru najboljih fotografija odlučivao je stručni žiri kojeg je vodila profesionalna fotografkinja Marija Milin, a uz nju su bilevoditeljica Odsjeka za odnose s javnošću Ureda župana Zagrebačke županije Martina Brautović i zamjenica predstojnika Ureda župana Vukovarsko-srijemske županije Sandra Pinjuh.

Autor najbolje, od fotografija pristiglih na natječaj je Alan Špiljak iz Krapinsko-zagorske županije, a autor fotografije s najviše lajkova  na Facebooku , Žarko Miškić iz Šibensko-kninske županije.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.