Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Izložba „70 godina košarke u Sisku 1947. – 2017.“

U Gradskom muzeju Sisak do 15. siječnja 2018. godine

U Gradskom muzeju Sisak do 15. siječnja 2018. godine

Gradski muzej Sisak već niz godina nastoji prezentirati bogatu povijest sporta u gradu Sisku pa je organizirala izložbe posvećene hokeju, biciklizmu i nogometu.
 
„Sisak je grad bogate sportske povijesti i kulture, a izložba o košarci četvrta je u nizu tematskih izložbi koja nastoji ukazati na fenomen sporta kao dio urbanog identiteta Siska i jedan od elemenata njegove bogate povijesti.“ – kazao je ravnatelj Gradskog muzeja Sisak Vlatko Čakširan koji je ujedno i autor izložbe.

 

 
 
P1140469

 

Prva košarkaška utakmica u gradu Sisku održana je 1947. godine i od tada pa do danas košarka je aktivno prisutna u sklopu sportskih aktivnosti na gradskoj razini.

 


 
„Kroz Košarkaški klub Sisak prošao je veliki broj igračica i igrača koji su na svim razinama natjecanja kvalitetno prezentirali grad Sisak. Aktivnosti koje su se odvijale u KK Sisak dio su pozitivne sportske priče grada i zaslužuju biti prezentirane na jednoj izložbi.“ – kazao je Čakširan dodavši što će sve posjetitelji imati priliku vidjeti na izložbi.

 


 
 

P1140462

 

„Nažalost sportska oprema je potrošna roba, ali smo prema dostupnim fotografijama napravili replike prva dva dresa koje je Sisak imao 1966., 1967. i 1968. godine što će posjetiteljima, vjerujem, biti iznimno zanimljivo.“ – kazao je Čakširan istaknuvši kako će u sklopu izložbe bit promovirana i monografija o povijesti košarke u gradu Sisku kojoj je također on autor.

 


 
„U Sisku je djelovao još nekoliko klubova osim KK Sisak, a to su: KK „Vrbina“ iz 70-ih godina, KK „Savija“ iz recentnog razdoblja, Škola Košarke „Vučići“, KK „Veterani“, ali i KK „Zrin Petrinja“ koji je za vrijeme Domovinskog rata bio klub u progonstvu i koji je u Sisku djelovao do povratka u Petrinju 1995. godine.“ – kazao je Čakširan.
 
U Gradskom muzeju Sisak s početkom u 19 sati održat će se otvorenje izložbe koja ostaje otvorena sve do 15. siječnja 2018. godine.
 


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.