Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Gradu Daruvaru odobrena bespovratna sredstva za izgradnju reciklažnog dvorišta

Svrha projekta je povećati količinu odvojeno prikupljenog otpada

Svrha projekta je povećati količinu odvojeno prikupljenog otpada

Grad Daruvar je u rujnu ove godine prijavio projekt “Izgradnja reciklažnog dvorišta u Daruvaru” na Poziv za dostavu projektnih prijedloga  „Građenje reciklažnih dvorišta“ kojeg je objavilo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

Ukupna vrijednost prijavljenog projekta Izgradnja reciklažnog dvorišta u Daruvaru iznosi 3.313.351,45 kn, a iz Kohezijskog fonda Gradu su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu 2.816.348,73 kune, odnosno 85 % ukupne vrijednosti, dok će preostalih 15 % Grad pokriti iz vlastitih sredstava.

Svrha projekta je povećati količinu odvojeno prikupljenog otpada te smanjiti količinu otpada koji se odlaže na odlagalište komunalnog otpada Cerik. Osim izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta, projekt obuhvaća i provedbu informativno-obrazovnih aktivnosti te promidžbu i vidljivost projekta.

Grad Daruvar će u suradnji s komunalnim poduzećem provoditi informativno-obrazovne aktivnosti s ciljem poticanja stanovništva na odvojeno odlaganje otpada ukazivanjem na prednosti takvog odlaganja, prvenstveno za zdravlje ljudi i okoliš.

Stanovništvo će biti informirano putem medija i letaka, edukativnih aktivnosti koje će se provoditi po mjesnim odborima te web i facebook stranica Grada i komunalnog poduzeća o lokaciji reciklažnog dvorišta, načinu postupanja s otpadom te o tome koje vrste otpada mogu odložiti u reciklažnom dvorištu.


daruvar.hr


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.