Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

“Zeleno – plava zipka” i u Hrvatskoj Kostajnici

Kestenijada na turističkoj karti Europe …

Kestenijada na turističkoj karti Europe ...

U Građanskoj učioni  u Hrvatskoj Kostajnici u petak, 06. listopada,  u sklopu Kestenijade, otvorene su  tri izložbe. Tako je otvorena izložba „Zeleno-plava zipka  Hrvatske“ koja je prvi puta prikazana u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

 

izložba

 

„Radujem se što će Kestenijada ove godine proslaviti svoj 20. rođendan te ovom prigodom čestitam visoku obljetnicu. Osobito mi je drago da se u bogatom programu našla i izložba Zeleno-plava zipka Hrvatske kojom smo cijeloj Europi i svijetu predstavili najveća bogatstva našega kraja, Moslavine i Sisačko-moslavačke županije.

Europska komisija prepoznala je vrijednost ove manifestacije i uvrstila je na mapu s drugim posebnim i vrijednim manifestacijama iz cijele Europe. Vjerujem da će to pomoći pri boljem pozicioniranju turističke ponude naše županije te ujedno pokazati kako i u kontinentalnoj Hrvatskoj također ima atraktivnih bisera, a posebice zaštićenih područja koje strani, ali i domaći turisti tek trebaju otkriti“, rekla je zastupnica Marijana Petir.

Osim ove, otvorene su još dvije izložbe. Arheološki muzej iz Zagreba postavio je izložbu„Usamljeni divovi – kamena svjedočanstva“ , a svojim radovima predstavila se i autorica Marina Mikulić izložbom radova naziva „Moja razbibriga.“

 

danica

Otvaranje ovih izložbi uljepšali su pjesmom članovi HPD “Danica” Sisak.


 

Foto: Dalibor Gotal


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.