Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Udruga slijepih SMŽ – Sisak obilježila Međunarodni dan bijelog štapa

I 62 godine djelovanja i rada udruge

I 62 godine djelovanja i rada udruge

Udruga slijepih Sisačko-moslavačke županije – Sisak, održala je u Dnevnom centru slijepih u Sisku, Svečanu sjednicu Skupštine u prigodi obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa i 62 godine djelovanja i rada udruge.

 

P1120461
Predsjednik Udruge Danko Tomanić kazao je kako se Međunarodni dan bijelog štapa koji se od 1964. godine obilježava 15. listopada, odlukom Sabora 1996. godine obilježava i u Republici Hrvatskoj te kako su tom prigodom odlučili održati svoju svečanu  sjednicu:

 

„Mi bijeli štap živimo iz dana u dan, iz godine u godinu.“ – kazao je Tomanić podsjećajući na poteškoće s kojima se slijepe i slabovidne osobe svakodnevno susreću. Istaknuo je kako u Republici Hrvatskoj ima oko 6.000 osoba s oštećenjem vida i da se do 2030. godine, prema projekcijama, predviđa porast tog broja na zastrašujućih 15.000.

 

P1120468

Svečanoj sjednici nazočila je i predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić koja je prethodno sudjelovala i u obilježavanju Međunarodnog dana bijelog štapa u organizaciji Udruge slijepih grada Kutine i dijela Sisačko-moslavačke županije:

 

„Puno su učinili u nabavci sredstava koja pomažu slijepim i slabovidnim osobama, puno čine na njihovoj integraciji u društvenu zajednicu, ali i programima koje provode i kojima podižu kvalitetu života tih osoba.“ – zaključila je Roksandić ističući važnost Udruge koja kroz svoj rad, kazala je, čini i ono što društvena zajednica ne bi mogla učiniti.

 

P1120439 P1120470 P1120475

Na sjednici je Udruga prigodno uručila zahvalnice prijateljima Udruge i to: županu Sisačko-moslavačke županije Ivi Žiniću, Građanskoj inicijativi “Moj grad Sisak”, Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, Dijabetičkom Društvu Grada Siska, Udruzi invalida rada grada Siska, Udruzi za terapijsko i rekreacijsko jahanje KAS te lokalnim medijima koji iz godine u godinu prate rad Udruge.

P1120437 P1120456 P1120454

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.