Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

PROMO

U Sisku otvorena Coca-Colina aktivna zona

Sisačko izletište Ciglarska graba dobilo još jedan dodatni sadržaj

Sisačko izletište Ciglarska graba dobilo još jedan dodatni sadržaj

Sisačko izletište Ciglarska graba jučer je dobilo još jedan dodatni sadržaj – vježbalište na otvorenome. U suradnji s mjesnim vlastima Coca-Cola ga je uredila kako bi Siščane potaknula na redovitu aktivnost i vježbanje, a za svoju gradsku aktivnu zonu oni su sesami izborili glasovanjem putem digitalne platforme Coca-Colina projekta Pokret za radost. U sklopu toga se društveno odgovornoga projekta uređuje ukupno jedanaest aktivnih zona do kraja ove godine širom Hrvatske.

„Čestitam svim Siščanima i zahvaljujem im na zanimanju i upornosti koju su pokazali tijekom glasovanja za aktivnu zonu u ovome gradu. Upravo zahvaljujući vama Sisak dobiva novo mjesto za vježbanje i rekreaciju koje će, vjerujemo, koristiti mnogima i pomoći u podizanju kvalitete života u vašoj sredini. Hvala i mjesnim vlastima koje su prepoznale projekt te nam pomogle u postavljanju ove aktivne zone. Čini nam se da se ona izvrsno uklapa u sadržaje koje će nuditi Ciglarska graba. Sprave su za vježbanje prilagođenesvim dobnim skupinama, stoga se nadam da će aktivna zona uvijek biti puna“, izjavio je tijekom otvorenja vježbališta Stijepan Petrović, područni voditelj prodaje za istočnu Hrvatsku iz Coca-Cole HBC Hrvatska.

 

Fotografija 4

 

U aktivnoj zoni postavljeno je ukupno šest sprava za vježbanje različitih namjena kojima se ciljano mogu jačati mišići cijeloga tijela, a moći će ih upotrebljavati svi zainteresirani za aktivan život – od umirovljenika do profesionalnih sportaša – bez obzira na dob i tjelesne mogućnosti.Sve se aktivne zone, pa tako i ova u Sisku, nakon otvorenja predaju u trajno vlasništvo lokalnim zajednicama.

Novu je aktivnu zonu u Sisku svečanim rezanjem vrpce otvorila sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček tom prigodom istaknuvši: „Zahvaljujem Coca-Coli što nam je ovim vježbalištem pomogla u ponudi novih sadržaja u Ciglarskoj grabi.Iznimno nam je dragošto je u sklopu ove vrijedne inicijative upravo Sisak dobio svoju aktivnu zonu kojoj se, vjerujem, mnogi vesele. Osobito sam sretna jer su naši sugrađani pokazali zajedništvo i odlučnost da sami podignu kvalitetu života u našemu gradu, što znači da prepoznaju vrijednost i korisnost vježbališta. Sigurna sam stoga da će na njemu mnogi od nas rado provoditi svoje vrijeme.“

 

coca cola

 

Naš uspješni bivši rukometni reprezentativac i veleposlanik projekta Mirza Džomba na novopostavljenim je spravama demonstrirao nekoliko vježba kako bi ukazao na njihovu pravilnu uporabu. „Kretanje i vježbanje donose niz dobrobiti našemu cjelokupnom zdravlju te bi ono trebalo postati navikom i dijelom života svakoga od nas.Ovaj mi je projekt prilika da poučim sve one kojima je potreban dodatan poticaj da aktiviraju svoje tijelo i učine nešto dobro za svoje zdravlje, stoga se nadam da će Siščani na vježbalište svakodnevno dolaziti s jednakom odlučnošću koju su pokazali tijekom glasovanja“, naglasio je Mirza Džomba i pritom iskazao zadovoljstvo da je već drugu godinuzaredom dio projekta. Uz bivšega je rukometaša veleposlanica projekta i televizijska voditeljica Antonija Blaće.

 

coca cola

 

Inicijativu uređenja aktivnih zona Coca-Cola je pokrenula prošle godine u okviru projekta Pokret za radost kad je uređeno prvih deset vježbališta na otvorenome. Osim u Sisku aktivne su zone ove godine uređene u Bjelovaru, Daruvaru, Vrlici, Labinu, Vinkovcima i Zagrebu, a do kraja 2017. pridružit će im se Donja Stubica, Stari Grad, Supetar i Petrinja. Digitalna platforma putem koje se odlučivalo o odabiru gradova ove je godine zabilježila gotovo 500 000 glasova iz cijele Hrvatske. Takav je izvrstan odaziv ujedno bio potaknut pozitivnim povratnim informacijama zadovoljnih korisnika vježbališta na otvorenome koja su lani otvorena u Drnišu, Slunju, Hrvatskoj Kostajnici, Pleternici, Vrgorcu, Cresu, Imotskome, Visu, Komiži i Kninu.

Partneri su projekta Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu su dali i Ministarstvo zdravstva, Središnji državni ured za šport te Udruga gradova u Republici Hrvatskoj.

Više podataka o Pokretu za radost 2017. i aktivnim zonama možete saznati na mrežnoj stranici www.pokretzaradost.hr


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.