Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

U Popovači osnovano Društvo oboljelih od multiple skleroze

Na području županije ima oko 65 oboljelih, a broj posljednjih godina raste

Na području županije ima oko 65 oboljelih, a broj posljednjih godina raste

Na području Sisačko- moslavačke županije odnedavno djeluje nova udruga- Društvo oboljelih od multiple skleroze. Punih pet godina, koliko je prošlo od prestanka rada nekadašnje udruge koja je okupljala osobe oboljele od ove teške bolesti, oboljeli i njihove obitelji nisu se imali kome obratiti te su u svojoj borbi s bolesti bili prepušteni sami sebi. Ubuduće će članovi potporu moći dobiti u udruzi koja sjedište ima u Popovači.

S Društvom oboljelih od multiple skleroze upoznaje nas njegova predsjednica Danijela Šaka:

 

 

Multiplu sklerozu nazivaju bolesti s tisuću lica. Simpotomi su mnogobrojni i skoro nikad nisu isti kod dva pacijenta:

 

 

Društvo će djelovati kroz radionice i druge javne akcije. Potporu će svojim članovima pružati i putem organiziranih posjeta nepokretnim i slabije pokretnim članovima:

 

 

Grad Popovača spremno se odazvao pozivu Društva te im ustupio prostor za rad u samom središtu grada. Sa županijom planiraju stupiti u kontakt u najkraćem roku:

 

 

Točnih podataka koliko je oboljelih od multiple skleroze na području Sisačko- moslavačke županije nema, ali naša sugovornica procjenjuje da se radi o oko 65 osoba. Ono u što je sigurna jest da je broj oboljelih posljednjih nekoliko godina u porastu. Upravo je zato udruga i osnovana.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.