Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Sufinanciranje projekata za poboljšanje uvjeta rada u školama

Županiji sredstva u iznosu od 3 i pol milijuna kuna za novu školu u Popovači

Županiji sredstva u iznosu od 3 i pol milijuna kuna za novu školu u Popovači

U  prostorijama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, potpisani su ugovori o sufinanciranju po Programu podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u osnovnim i srednjim školama kojima je dodijeljeno ukupno 42 milijuna kuna za poboljšanje materijalnih uvjeta u 47 objekata osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske.

Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u osnovnim i srednjim školama koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja kroz potporu projektima koji se odnose na ulaganje u izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje školskih objekata, a koji se u ovom programskom razdoblju ne mogu financirati iz Europskih fondova.

 

mz

„Iznimno sam ponosna što smo pronašli način za sufinanciranje projekata koji će poboljšati uvjete za rad u školama, unatoč činjenici da obnova i poboljšanje materijalnih uvjeta u školama nisu prihvatljivi troškovi za sufinanciranje EU sredstvima u ovom programskom razdoblju.“, istaknula je ministrica Žalac te dodala da je osnovni preduvjet za zaustavljanje depopulacije, upravo osiguravanje adekvatne infrastrukture za pružanje kvalitetnog obrazovanja, što nažalost prilikom pregovora s Europskom komisijom o operativnim programima za razdoblje 2014.-2020. godine, nije prepoznato kao prioritet.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić potpisao jeUgovor kojim se osigurava iznos od 3.500 000 kuna za izgradnju nove osnovne škole sa sportskom dvoranom u Popovači.

 

župan

U ime potpisnika ugovora, prisutnima se obratio župan Brodsko-posavske županije, Danijel Marušić, koji je zahvalio ministrici Žalac na uloženom trudu i istaknuo današnje potpisivanje kao primjer izvrsne suradnje lokalne i nacionalne razine na dobrobit društva u cjelini.

 

dm


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.