Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Radionica za liječnike iz Hrvatske i Slovenije

Nova metoda liječenja varikoznih vena nogu predstavljena u OB “dr. Ivo Pedišić”

Nova metoda liječenja varikoznih vena nogu predstavljena u OB "dr. Ivo Pedišić"

U OB „dr.. Ivo Pedišić“ u Sisku predstavljena je u subotu, 14. listopada  metoda uporabe kolor dopler ultrazvuka u bolesti vena te sklerozacija pjenom kao metoda  liječenja varikoznih vena nogu.

 

LGK

 

Radionicu je vodio vaskularni kirurg iz Italije, prof. Attilio Cavezzi.

 

L

 

Dr. Ana Jović, voditeljica Odjela vaskularne kirurgije u sisačkoj bolnici istaknula je kako je bolest vena česta i svaka nova metoda dobro je došla

 

 

Želja nam je unaprijediti zdravstvenu zaštitu bolesnika i svih građana u našoj županijim, rekao je dr. Tomislav Dujmenović, ravnatelj OB dr. Ivo Pedišić

 

 

Na žalost primjenu ove metode ne pokriva Hrvatskih zavod za zdravstveno osiguranje, no svakako zainteresirani pacijenti neće više morati odlaziti u Zagreb, dodaje dr. Dujmenović.

 

LS 3

 

Ova metoda je za pacijenta manje invazivna, jednostavnija i bez posljedica rekao je prof. Attilio Cavezzi, izrazivši zadovoljstvo što će svoje iskustvo u primjeni ove metode moći  pokazati i liječnicima iz Hrvatske i Slovenije.

 

 

LSH

 

Sisačko-moslavačka županija puno ulaže u unaprijeđenje zdravstvenih usluga, rekao je zamjenik župana Ivan Celjak

 

 

U sklopu radionice održano je predavanje o primjeni metode u praksi, a potom su u operacijskoj Sali bolnice obavljena i dva zahvata.

 

LS


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.