Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Projekt “Zajedno u različitosti” za kvalitetno obrazovanje učenika pripadnika nacionalnih manjina!

S tri partnerske škole iz Poljske, Rumunjske i Bugarske

S tri partnerske škole iz Poljske, Rumunjske i Bugarske

Školski projekt „Zajedno u različitosti“ predstavljen je na konferenciji u Osnovnoj školi Josipa Kozarca Lipovljani. Projekt se provodi u sklopu programa Erasmus+, Ključna aktivnost 2, namijenjenog razvoju strateškog partnerstva između škola s područja Europske unije- Osnovne škole J.Kozarca kao nositelja i škola u Rumunjskoj, Bugarskoj i Poljskoj. Cilj projekta je socijalna inkluzija učenika pripadnika nacionalnih manjina te promicanje i usvajanje novih vještina i kompetencija kako za učenike tako i za učitelje te povećanje broja učenika uključenih u izborne programe njegovanja jezika i kulture nacionalnih manjina.

Ravnateljica Osnovne škole Josipa Kozarca Mirjana Faltis kaže da je nije slučajno da se projekt ovakvog imena provodi baš u Lipovljanima, mjestu poznatom po uspješnom suživotu čak 13 nacionalnih manjina:

 

 

Projektom koji će trajati do kraja 2019. želi se pomoći školama u izradi plana i programa rada po modelu C njegovanja jezika i kulture učenika pripadnika nacionalnih manjina:

 

 

Prošle godine, nastavlja ravnateljica, bilo je problema u provedbi nastave na jezicima nacionalnih manjina. Uzrok je bio upravo u nedostatku plana i programa rada po modelu C na nacionalnoj razini. U ovoj osnovnoj školi odlučili su skupiti glave i nešto poduzeti:

 

 

U sklopu projekta održat će se četiri transnacionalna sastanka učitelja iz svake zemlje sudionice te isto toliko programa transnacionalne mobilnosti predviđenih za pet učenika i tri učitelja.

Ukupna odobrena novčana vrijednost ovog projekta, zajedno s partnerskim zemljama  je 100.225 eura, a za OŠ Josipa Kozarca kao prijavitelja projekta osiguran  je iznos od 31 600 eura.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.