Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Najavljeni 24. susreti hrvatskih folklornih ansabmala i izvornih skupina

21. listopada u Sisku nastupa 14 izvornih skupina

21. listopada u Sisku nastupa 14 izvornih skupina

U zgradi sjedišta Sisačko-moslavačke županije u Sisku župan Ivo Žinić i stručna suradnica za plesnu kulturnu pri Hrvatskom saboru kuture Valentina Dačnik najavili su 24. susrete hrvatskih folklornih ansabmala i izvornih skupina koji će se 21. listopada održati u Domu INA rafinerije nafte u Sisku.

 
P1120745
 

„Vjerujem da ćemo biti dobri domaćini i da će društva koja dođu na smotru imati prilike upoznati i grad Sisak i županiju. Hvala svima koji brinu o kulturi, a pogotovo onima koji njeguju tradiciju i običaje hrvatskog naroda kroz ovaj izvorni izričaj.“ – kazao je župan Ivo Žinić izrazivši zadovoljstvo što je upravo Sisačko-moslavačaka županija domaćin susreta.

 

Župan je istaknuo kako županija kroz razne programe pomaže između ostalog i rad kulturno-umjetničkih društava te kako su i za ovu manifestaciju izdvojena značajna sredstva:

 

 

„Čestitam na tom uspjehu i vjerujem da ćete dostojno predstaviti županiju.“ – kazao je župan zaželjevši dobar nastup Kulturno-umjetničkom društvu „Seljačka Sloga“ na predstojećim susretima.

 

P1120776

 

Dačnik je županiji zahvalila na ukazanoj podršci i istaknula kako Hrvatski sabor kulture slovi za krovnu udrugu kulturno-umjetničkog amaterizma u Republici Hrvatskoj te brine o 941 udruzi i broji oko 80.000 aktivnih članova.

 

 

Hrvatski sabor kulture uz folkloraše okuplja i kazalištarce, zborove i ostale vidove amaterizma kojima se ljudi bave u slobodno vrijeme, na čemu im – dodaje Dačnik – treba čestitati jer danas baviti se organizirano nečim ovakvim nije jednostavno.

 

Na 24. susretima hrvatskih folklornih ansabmala i izvornih skupina koji će se 21. listopada s početkom u 17 sati održati u Domu INA rafinerije u Sisku nastupiti će predstavnici većine županija. Očekuje se oko 600 izvođača,a dodajmo i to kako je ulaz slobodan.

 
Po završetku predstavljanja 24. susreta konferenciju su pjesmom zaključili članovi KUD-a “Seljačka Sloga” Greda Sunjska.
 

P1120784 P1120785
P11207462

 


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.