Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

“Lukovo u Novskoj”

Od 13. – 18. listopada

Od 13. - 18. listopada

Ovogodišnje „Lukovo u Novskoj“ , manifestacija kojom Grad Novska obilježava svoj Dan grada i slavi zaštitnika sv. Luku Evanđelisu, trebalo bi biti posebno. Više od tisuću sudionika, u raznim programima i sadržajima, sudjelovanje  dragih gosti iz prijateljskih gradova, Njemačke i Francuske, sa svojim kulturno umjetničkim programima, „Lukovo 2017.“ otvara novo poglavlje obilježavanja slavljenja Dana grada.

Pokrovitelj „Lukova u Novskoj“ je Ministarstvo kulture i ministrica Nina Obuljen Koržinek, a organizaciju uz koordinaciju svih sadržaja preuzela je Turistička zajednica Grada Novske. Cjelovit program koji započinje u petak, 13. listopada i trajati će do 18. listopada, kada se i slavi Dan grada, predstavile su Marija Kos i Ivana Kuzlić  iz TZ Grada Novske, kako je rečeno, uz veliki broj sudionika.

 

LUKOVO_03

 

Prema riječima gradonačelnika Marina Piletića, osnovna tema je „prikaz Novske na prijelazu 19. u 20. stoljeće, čime se želi odati priznanje svim utemeljiteljima urbane Novske“.

 

 

LUKOVO_01

 

Dio programa na predstavljanju događanja koja slijede, izveli su učenici Osnovne škole Novska. Ravnateljica OŠ Novska Antonija Miroslavljević  najavila je različite programske sadržaje, među kojima je i scenski prikaz „Starinska učionica“

 

 

U sklopu programa predstavit će se i zadruga „Novljanski Ogrc“, bit će održana i modna revija unikatnog nakita i torbica od recikliranog materijala, izložba najstarije knjiške građe, a posebno je najavila otvaranje školskog igrališta.

 

LUKOVO_04

 

Podsjetimo, Lukovo u Novskoj od 13. do 18. listopada.

 

LUKOVO_05

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.