Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Kutinski gradonačelnik najavio rebalans proračuna

Na sjednici GV-a u četvrtak

Na sjednici GV-a u četvrtak

Na 4. sjednici kutinskog Gradskog vijeća zakazanoj za ovaj četvrtak, gradonačelnik Zlatko Babić predložit će rebalans proračuna za 2017.godinu. Druge izmjene ovogodišnjeg proračuna odnose se prije svega na promjene u organizaciji upravnih odjela čiji se broj povećava sa četiri na šest. Tome se trebaju dodati i obveze koje su ga dočekale pri preuzimanju vlasti:

 

 

To nisu jedine dospjele obveze grada. Zavod za hitnu medicinu, Visoka poslovna škola Libertas i Športski centar samo su neki od gospodarskih subjekata koji potražuju svoja financijska prava:

 

 

Proračun je smanjen za 6%, sa 102 na 90,6 mil.kn, a gradonačelnik vjeruje kako će i ukupna nepokrivenost proračuna u odnosu na prošlu godinu biti smanjena:

 

 

Smanjenjem broja zaposlenih u nekoliko velikih kompanija pali su i gradski prihodi, a u isto vrijeme su obveze u kulturi, sportu i zdravstvu ostale na istoj razini. To je neodrživo i toga kutinska javnost mora biti svjesna, naglašava Babić:

 

 

Rebalansom proračuna omogućit će se i financiranje nekoliko planiranih investicija:

 

 

Ovim rebalansom proračuna dovest ćemu u približnu ravnotežu prihode i rashode Grada Kutine i time ćemo stvoriti dobro polazište za izradu proračuna za sljedeću godinu, zaključio je gradonačelnik.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.