Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Biskup krstio peto dijete obitelji Vitez

U župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa u Križu

U župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa u Križu

Na blagdan Marije Kraljice Krunice, u subotu 7. listopada, sisački biskup Vlado Košić predvodio je u župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa u Križu, svečano misno slavlje tijekom kojeg je krstio Anamariju, peto dijete obitelji Vitez. U koncelebraciji bio je domaći župnik vlč. Božo Pinjuh, a slavlju su nazočili i brojni župljani.

U homiliji biskup je podsjetio na povijest blagdana Marije, Kraljice Krunice istaknuvši kako se iza njega nalazi slavna pobjeda kršćanske vojske nad Osmanlijama iz 1571. godine, a koja se pripisuje molitvi krunice na koju je pozvao tadašnji papa sv. Pio V.

 

_MG_3125

 

„Kraljica Krunice slavi se čitav listopad tako da je ovaj mjesec, mjesec krunice, vrijeme u kojem se nalazimo te posebno štujemo Mariju, a zajedno s njom razmatramo otajstva Isusova života i našeg spasenja. Molimo svaki dan da bismo bili bliži blaženoj Djevici Mariji, time i bliži Isusu. Njezina zaštita veoma je dragocjena u različitim opasnostima koje nas vrebaju. Nije to samo bilo prije četiri stoljeća, nego i danas kada nema opasnosti rata, ali ima opasnosti od nametanja krivih stavova, ideologija i krivovjerja, a protiv kršćanskog morala i vjere. Čime ćemo se mi obraniti i kako ćemo opstati? Marija je dala jako oružje, a to je krunica“, poručio je biskup.

Govoreći o važnosti obitelji s brojnom djecom biskup je istaknuo kako na području biskupije ima samo 180 obitelji koji imaju petero i više djece, a od ukupno 40 000 obitelji, odnosno 0,5 %.

 

_MG_3139

 

„To je sigurno indikativno i zabrinjavajuće! Trebamo se moliti da mladi koji mogu imati djecu imaju brojno potomstvo i da se ponose i raduju tome, a da mi koji ne možemo imati djecu ne gledamo sumnjivim okom i kritičkim riječima na brojne obitelji nego da im se divimo blagoslivljamo i podupiremo. Djeca su dar Božji i znak da nas Bog još nije zaboravio, da nas još voli i da imamo budućnost. Obitelji s brojnom djecom pravi su blagoslov za jednu župnu zajednicu“, zaključio je na kraju biskup.

(SV)


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.