Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

10. večer petrinjske pjesme i tambure “Pepi u spomen”

19:30 sati, POU Hrvatski dom Petrinja. Ulaz je besplatan.

19:30 sati, POU Hrvatski dom Petrinja. Ulaz je besplatan.

U organizaciji Folklornog ansambla „Petrinjčica“ večeras će se održati 10. Večer petrinjske pjesme i tambure “Pepi u spomen”.

 

Milan Herceg, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja i voditelj Folklornog ansambla „Petrinjčica“ pojasnio je u čiji se spomen večer održava:

 

 

Herceg ističe kako se ova, kao i prošlogodišnja večer, za razliku od prethodnih, održava u Velikoj dvorani POU Hrvatskog doma zbog velikog interesa publike:

 

 

Ovom glazbenom večeri pokušava se građanima, koji vole tamburu, dobru pjesmu i zabavu, vratiti onaj pravi folklorni narodnjački duh. Ne želimo otrovnici zaborava dati ono što je naše iskonsko, ono što je naša tradicija i baština.  – kazao je Herceg.

 

Ove godine nastupit će 9 sastava i to: TS “Lovrekice” – OŠ Mate Lovraka, KUD “Tadija” – OŠ Dragutina Tadijanovića, TS Folklornog ansambla “Petrinjčica” – Petrinja, KUD “Hrastovička gora” – Hrastovica, TS “Hopa cupa”, TS “Veseli kumovi”, KUD “Pokupljanka” – Brest Pokupski, TS “Kupska zvona” i TS “Petrinia”.

 

Deseta večer petrinjske pjesme i tambure „Pepi u spomen“ održat će se u Velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja s početkom u 19 sati i 30 minuta, a ulaz je besplatan.

 

10 vecer pjesme i tambure

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.