Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Ženska ekipa MUP-a druga na Varaždinskom polumaratonu

Unatoč kiši okupio se velik broj trkačica i trkača

Unatoč kiši okupio se velik broj trkačica i trkača

U organizaciji Trkačkog kluba Marathon 95 i pod pokroviteljstvom Grada Varaždina su održane utrka građana na 5 km i 23. Varaždinski međunarodni polumaraton.

Na utrkama se unatoč kiši okupio velik broj trkača i trkačica ih Hrvatske i inozemstva. Na polumaratonu je sudjelovalo 373, a na utrci od 5 km 165 trkača i trkačica. Atraktivna staza polumaratonske utrke, te utrke građana i juniora na 5 kilometara dijelom je prolazila povijesnim središtem Varaždina, a start i cilj je bio na Kapucinskom trgu. Varaždinski polumaraton od svog se početka 1995. godine organizira povodom Dana oslobođenja Varaždina 22. rujna 1991. i dio je programa obilježavanja Dana branitelja Varaždinske županije.

Polumaraton je imao i humanitarni karakter. Polaznici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin izradili su unikatne finišerske medalje za polumaratonce, a od svake startnine 10 kuna bit će izdvojeno za Centar.

Na polumaratonu su pobijedili Goran Grdenić iz AK Velika Gorica (1:10:00) i Bojana Bjeljac iz AK Dinamo-Zrinjevac Zagreb s novim rekordom utrke i osobnim rekordom 1:15:46.

 

maraton 2

 

Bojana je rezultat Mađarice Ide Kovacs iz 2004. godine nadmašila za 16 sekundi. Podsjetimo da je Bojana obranila prošlogodišnji naslov u Varaždinu, te da je pobijedila i na utrci Kutina – Voloder.  Moslavine u pokretu branili su tri trkačice i jedan trkač: Tanja Samardžić je osvojila 24. mjesto ukupno i 5. mjesto u ženskom poretku polumaratona sa fantastičnim vremenom 1:24:09 (osobni rekord)

Maja Perišić je osvojila 68. mjesto ukupno, 7. mjesto u ženskom poretku i odlično 1. mjesto u kategoriji ŽS sa vremenom 1:30:15, Kristina Špoljarić Jazvanac je osvojila 133. mjesto ukupno, 23. mjesto u ženskom poretku i 10. mjesto u kategoriji ŽS sa vremenom 1:40:50. Kod muških: Goran Draksler je osvojio 81. mjesto ukupno, 71. mjesto u muškom poretku i 10. mjesto u kategoriji M45 sa vremenom 1:32:39.

Ženska ekipa nakon dva prva mjesta (Žumberak i Kutina – Voloder) u Varaždinu je osvojila 2. mjesto.

 

maraton 3


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.