Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

U Sisačko-moslavačkoj županiji upisano 202 prvašića manje nego 2016.

Grad Novska ne bilježi značajniji pad broja upisane djece

Grad Novska ne bilježi značajniji pad broja upisane djece

I Sisačko-moslavačka županija jedna je od onih županija u kojima je ove školske godine upisano manje djece u prve razrede osnovnih škola nego prošle, 2016./2017.

U novu školsku godinu krenula su 1302 prvašića što predstavlja pad za 202 učenika. Posljedice loše gospodarske situacije u županiji i val iseljavanja mladih obitelji, županijske te gradske i općinske vlasti nastoje zaustaviti brojnim mjerama.

Tako je Grad Novska, uz povećanje iznosa naknade za novorođenu djecu te školskih i studentskih stipendija za djecu iz obitelji s troje i više djece, odlučio izgraditi i novi vrtić kako niti jedno dijete ne bi ostalo neupisano. Marin Piletić, gradonačelnik Novske:

 

 

OS_NOVSKA_06

Najveća škola na području županije prema broju učenika, Osnovna škola Novska, ne bilježi značajniji pad  broja upisane djece. Kad je riječ o demografskoj obnovi, Grad, ističe gradonačelnik, nastoji svoj dio posla odraditi najbolje što može i na sve moguće načine potiče novo zapošljavanje:

 

 

OS_NOVSKA_12

 

Na području Grada Novske je i Osnovna škola u Rajiću koju pohađa 167 učenika od prvog do osmog razreda, dok je u prvi razred ove školske godine krenulo 16 učenika.

Iako pripada pod OŠ  „Josip Kozarac“ Lipovljani, na području Grada Novske je i Područna škola u Kozaricama, gdje je u prvom razredu upisano 6 učenika, u Novoj Subockoj 12, dok su u Staroj Subockoj samo 3 prvašića. Matičnu školu u Lipovljanima pohađa 374 učenika, 24 je prvašića, a u ostale dvije Područne škole- u Kraljevoj Velikoj i Piljenicama 3, odnosno 10 učenika prvog razreda.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.