Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Reciklažno dvorište u Jasenovcu

Vrijednost investicije je 1.722.632 kune

Vrijednost investicije je 1.722.632 kune

Općina Jasenovac 16. lipnja ove godine kandidirala je na raspisani javni poziv za izgradnju reciklažnog dvorišta sredstvima iz Kohezijskog fonda Europske unije  kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. godina.

 

Kompletnu projektnu dokumentaciju je u potpunosti sufinancirao Fond zaštite okoliša. Ovim projektom Općina Jasenovac ispunila je zakonsku obvezu sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom od konca prošle godine. – kazala je općinska načelnica Marija Mačković.

 

 

Ova vrijedna investicija će, uz veliki doprinos gospodarenju otpadom i smanjenju količine otpada koja će se odlagati na odlagalištu Barutana, uvelike doprinijeti i zaštiti okoliša te će se potaknuti i povećati odvajanje, te prikupljanje problematičnog otpada iz kućanstava, električnog i elektroničkog otpada, glomaznog otpada te posebnih kategorija otpada i time osigurati njegovu odgovarajuću uporabu i zbrinjavanje.

 

 

Prema zakonu jedinice lokalne samouprave koje imaju više od 1.500 stanovnika moraju imati reciklažno dvorište, a Općina Jasenovac koja po popisu stanovništva iz 2011. ima 1.997  stanovnika – ističe Mačković – bi to realizirala i prije, ali čekao se novi zakon kako bi mogli kandidirati za bespovratna sredstva.

 

Reciklažno dvorište nalazit će se u Poljoprivredno-industrijskoj zoni Jasenovac.

 


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.