Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Radni sastanak u Topuskom

O razvojnim planovima Općine i podršci SMŽ u istim

O razvojnim planovima Općine i podršci SMŽ u istim

U Općini Topusko održan je radni sastanak na kojem su načelnik općine i čelnici Sisačko-moslavačke županije razgovarali o razvojnim planovima i programima ove općine te o sudjelovanju i pomoći županije u realizaciji istih.

 

Zadovoljstvo posjetom sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića i dožupana Ivana Celjaka izrazio je načelnik Općine Topusko Ivica Kuzmić naglasivši kako je suradnja sa županijom neophodna. Kao najznačajniju problematiku općine načelnik ističe likvnidnost iste koju, kazao je, samostalno uspješno rješavaju no dodaje kako je od županije zatražena pomoć u kapitalnim infrastruktirnim projektima.

 


 
„Topusko i mi Topušćani nismo ni svjesni bogate kulturno-povijesne baštine koju ovo područje ima i koja nadilazi granice same općine. Želja nam je izaći iz te izolacije i kroz tu kulturnu priču stvoriti i onu gospodarsku koja bi se vezala uz Lječilište i Top Terme odnosno turizam što bi bio temelj našeg razvoja“– kazao je Kuzmić.
 

Na sastanku smo se dotakli svih tema bitnih za razvoj općine Topusko. – istaknuo je župan Ivo Žinić.

 


 

Župan je načelnika upoznao i s poslovanjem Lječilišta Topusko i Top Termi naglasivši kako su unazad dvije godine uspjeli od dva posrnula gospodarska subjekta stvoriti ustanovu i tvrtku koje posluju pozitivno.

 


 

Župan je dodao kako se razgovaralo i o određenim dugovanjima, koja su većinom naslijeđena, te o načinima rješavanja istih kako bi općinski proračun postao likvidan što bi općini omogućilo pripremu projekata i javljanje na natječaje. Razgovaralo se i o novim zajedničkim projektima, naročito onima koji se tiču turističke infrastrukture u razvoj koje bi uključili okolne jedinice lokalne samouprave, ali i šire.

 


 

„Mislim da će ova suradnja i ovaj sastanak rezultirati nizom aktivnosti kojima bi unaprijedili kvalitetu života na ovom prostoru. Cilj nam je zadržati ljude, pogotovo mlade ljude, i ostvariti mogućnost zapošljavanja još većeg broja ljudi u postojećim ustanovama, ali i u budućim sadržajima i tvrtkama koje bi ovdje mogle djelovati.” – zaključio je Žinić.
 


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.