Školontiranje1

„Školontiranje – java ili san“ naziv je projekta koji za cilj ima povećati broj i kvalitetu volonterskih programa, posebice programa školskog volontiranja i volontiranja u zajednici.

To će se nastojati ostvariti kroz obrazovanje i odgoj za volontiranje u školskim ustanovama i organizacijama civilnog društva u dvije županije, Vukovarsko-srijemskoj i Sisačko-moslavačkoj. Tako su na današnjoj uvodnoj konferenciji projekta održanoj u Sisku sudjelovali i predstavnici nekoliko osnovnih i srednjih škola iz naše županije.

Goran Jelenić, voditelj projekta:

 

 

Sam naziv projekta upućuje na ne baš razvijen sustav volontiranja među mladima. Je li stanje doista tako loše?:

 

 

Želja pokretača projekta jest potaknuti škole na osnivanje školskih volonterskih klubova i izradu školskih volonterskih programa. Na taj bi se način stvorili temelji, trenutno nepostojećeg, sustava volontiranja u zainteresiranim školskim ustanovama.

U stvarnosti to znači da bi učenici za vrijeme ljeta, a nakon provedene obuke, bili osposobljeni za volontiranje u zajednici:

 

 

Što slijedi nakon današnje uvodne konferencije?

 

 

Projekt je počeo 1.lipnja ove, a trajat će do sredine 2019.godine:

 

 

Vrijednost projekta u kojem, zasad, s područja Sisačko- moslavačke županije sudjeluje Tehnička škola Sisak, je 1.134.356,84 kn od čega Europska unija sufinancira iznos od 1.072.532, 86 kn.

 


 

 

Projektom “Školontiranje – java ili san” želi se proširiti volontiranje u školama
0.00(0 glasova)
Komentara(0)

Napišite komentar