Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Priznanja za doprinos u gospodarskom i javnom životu Novske

Nagrade za životno djelo Đuri Vidmaroviću i, posthumno, Sofiji Herceg

Nagrade za životno djelo Đuri Vidmaroviću i, posthumno, Sofiji Herceg

U povodu  Dana grada Novske i uz blagdan Lukova, za doprinos u gospodarskom i javnom životu Grada Novske, zaslužnima se dodjeljuju Javna priznanja Grada Novske. Plaketu Grada Novske primit će i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić

 

P_IVO ZINIC

 

Gradonačelnik Marin Piletić obrazlaže Odluke :

 

 

Plakete Grada Novske primit će i mons. dr. Antun Škvorčević, biskup Požeške biskupije, za značajan doprinos u izgradnji novih crkvi, kapela i samostana na području Grada Novske te osnivanje Katoličke škole u Novskoj

 

P_ANTUN SKVORCEVIC

 

Ove godine bit će dodjeljene i dvije nagrade za životno djelo, Đuri Vidmaroviću, za doprinos u povijesnom, kulturnim i obrazovnim vrijednostima na području Grada Novske i Republike Hrvatske, povezivanje Hrvatske dijaspore s Domovinom i promicanje književnog rada Hrvata, te postumno Sofiji Herceg iz Starog Grabovca, zvonarici u kapeli sv. Križa u Starom Grabovcu koja je pokazala požrtvovnost i hrabrost zvoneći tijekom Domovinskog rata tik do neprijateljskih linija čime je osnažila Hrvatske branitelje.

 

P_DJURO VIDMAROVIC

 

Pisano priznanje bit će uručeno Božici Lončarević, za izniman doprinos u radu Udruge roditelja poginulih Hrvatskih branitelja i dugogodišnju suradnju s ostalim Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata u očuvanju trajnog spomena na poginule Hrvatske branitelje i da se istina o Domovinskom ratu nikada ne zaboravi.

Povelju humanosti primit će Kristina i Alen Gračaković, roditelji teško bolesne Anamarije Gračaković, za osobnu požrtvovanu skrb i brigu čime su pokazali da je ljudska, roditeljska i obiteljska snaga nemjerljiva i da se uvećava davanjem bližnjima.

Zahvalnice će primiti, Pčelarska udruga „Metvica“, za značajan doprinos u očuvanju i rastu pčelarstva i gospodarstva, Antun Suknaić, za doprinos u obrtništvu, lovstvu, proizvodnji kulena i rakije, rezultatima trajne vrijednosti na očuvanju od propadanja i zaborava tradicije i AK „NoGa“, za promicanje sportskih s humanitarnim aktivnostima.

 

PRIZNANJA_GV

 

Nagrade i priznanja dobitnicima će se uručiti na svečanoj sjednici uz Dan grada Novske.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.