Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Predstavljen novi načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke

Luka Pešut službeno stupio na dužnost

Luka Pešut službeno stupio na dužnost

U prostorijama Policijske uprave sisačko-moslavačke u Sisku, pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave za granicu Zoran Ničeno predstavio je novog načelnika Luku Pešuta.

 

 

Riječ je o policijskom profesionalcu koji je od Domovinskog rata koji je dijelom proveo i na ovom području pa do uzorne policijske službe u Policijskoj upravi Zagrebačkoj na raznim poslovima pokazao svoje mogućnosti da može i hoće upravljati Policijskom upravom. – istaknuo je Ničeno.

 

Policijska uprava sisačko-moslavačka je dosta kompleksna. Uz to što je vrlo velika površinom pa zahtjeva specifičan angažman policijskih službenika, ima i dugu državnu granicu s Bosnom i Hercegovinom koja je vanjska granica i Europske unije gdje se moraju primjenjivati i određene mjere zaštite koje osiguravaju da Hrvatska jednog dana i preuzme članstvo u Schengenu.

 

P1110038

 

Novi načelnik Luka Pešut je zahvalivši na izraženoj dobrodošlici istaknuo kako mu je cilj postići dobre rezultate pogotovo na prevenciji odnosno zaštiti ljudi i imovine. Građani moraju biti sigurni. – zaključio je.

 

 

Novi načelnik će na toj poziciji zamijeniti dugogodišnjeg načelnika Policijske uprave Sisačko- moslavačke Marka Rašića, koji preuzima najveću i najvažniju Policijsku upravu – Zagrebačku, u kojoj je Pešut radio od 1991. godine.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.