Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Poslovni uzlet Sisačko-moslavačke županije

„Omogućimo dobrima da postanu najbolji“

„Omogućimo dobrima da postanu najbolji“

Mala i srednja poduzeća pokretačka su snaga hrvatskog gospodarstva. Svjestan poteškoća prisutnih u hrvatskom gospodarstvu u proteklih nekoliko godina, a koje su posebice negativno utjecale na segment malog i srednjeg poduzetništva, Poslovni dnevnik je odlučio na svoj način promicati uspješne male i srednje poduzetnike – kroz projekt Poslovni uzlet. Strateški je to projekt besplatnih edukacija za poduzetnike Poslovnog dnevnika pokrenut početkom 2014. godine u suorganizaciji s Ministarstvom poduzetništva i obrta i pod pokroviteljstvom tadašnjeg Predsjednika Republike Hrvatske.

 

P1110687

Vladimir Nišević, glavni urednik Poslovnog dnevnika predstavio je projekt:

 

 

Nišević o današnjem Poslovnom uzletu Sisačko-moslavačke županije koji se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović održao u Hrvatskoj Gospodarskoj Komori Županijskoj komori Sisak:

 

 

Kroz organizaciju besplatnih edukacija na razne teme (marketing, financije, EU fondovi, poduzetništvo i druge). Poslovni dnevnik pomaže u rastu i obrazovanju, ali i srednjeg poduzetništva, a tijekom provedbe projekta, edukativne manifestacije okupile su preko 9000 poduzetništva, obrtnika, vlasnika OPG-a, ali i svih ostalih zainteresiranih za stjecanje novih poslovnih znanja.

 

P1110669
 
„Ovo je prilika da pokušamo animirati, i u sinergiji s gradovima i općinama pokrenuti kako gospodarstvo županije tako i turizam i ostale djelatnosti. Pozvali smo gospodarstvenike koji djeluju na području županije, sve načelnike i gradonačelnike te institucije koje mogu pomoći u razvoju gospodarstva.“– kazao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

 

 

Župan je ističe kako u županiji ima puno poslovnih zona te kako nam, između ostalog, i položaj same županije na karti Hrvatske ide u korist:

 

 

„Nažalost, kao županija smo u prošloj godini bili najlošiji po pitanju ulaganja stranog kapitala i dolazaka investitora. To nas zabrinjava i na tome moramo poraditi. Pokušat ćemo zajedničkim mjerama s gradovima i općinama privući investitore.“ – zaključuje župan.

 

P1110685 P1110678
P1110693 P1110695

 
Poslovni uzlet je izrazito pozitivan projekt na regionalnoj i nacionalnoj razini koji kroz prizmu poduzetnika prati cjelokupno hrvatsko gospodarstvo. Projekt propagira rast, razvoj i nagrađivanje uspješnosti, a samim time utječe na percepciju o investicijama, ulaganjima i ideji poduzetništva u Hrvatskoj te pokazuje da je i izazovnim tržišnim okolnostima moguće biti uspješan raditi i napredovati. Upravo zato krilatica projekta glasi „Omogućimo dobrima da postanu najbolji“.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.