Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Policijski službenik osumnjičen za zlouporabu položaja i ovlasti

Udaljen iz službe do okončanja disciplinskog postupka

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK-om), proveli kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom Policijske uprave sisačko-moslavačke zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporaba položaja i ovlasti.

Istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni na petrinjskom području u travnju ove godine, vozačici osobnog automobila sisačkih registracija prilikom sankcioniranja prometnog prekršaja ispostavio potvrdu o naplaćenoj novčanoj kazni, koju je ona na mjestu počinjenja prekršaja platila. Osumnjičeni je taj novac zadržao, a prilikom razduživanja naplaćene novčane kazne istu je lažno prikazao i na taj način nastojao prikriti protupravno stečeni novac.

Zbog navedenog kaznenog djela Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnesena je kaznena prijava, a policijski službenik je zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje teže povrede službene dužnosti udaljen iz službe do okončanja disciplinskog postupka.


Foto: Ilustracija/MUP


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.