Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Kapetanu Draganu za ratne zločine nepravomoćno 15 godina

Komentar župana Ive Žinića

Zbog ratnog zločina nad hrvatskim vojnicima i civilima Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, u utorak,26.rujna  je na splitskom Županijskom sudu, nakon godinu dana suđenja, nepravomoćno osuđen na 15 godina zatvora.

Postupak protiv Vasiljkovića trajao je godinu dana i u njemu je ispitano 60 svjedoka. Optuženom se sudilo prema tri točke optužnice, i to za zločin protiv ratnih zarobljenika i civilnog stanovništva od sredine 1991. do početka 1993.

Uoči iziricanja presude za komentar smo zamolili župana Ivu Žinića

 


Vasiljković je osuđen za prvu i treću točku optužnice: ratni zločin nad zarobljenicima na Kninskoj tvrđavi u lipnju i srpnju 1991. godine te napad na Glinu i prigradska naselja Jukinac i Gornji i Donji Viduševac.

Oslobođen je za drugu točku optužnice da je naredio ubojstvo dvojice nepoznatih zarobljenih hrvatskaih vojnika u veljači 1993. godine u Bruškoj kraj Benkovca.

Očekujem maksimalnu kaznu za sve ono što je učinio rekao je Žinić

 

 

Kapetan Dragan, koji ima srpsko i australsko državljanstvo, uhićen je prije jedanaest godina u Australiji gdje je živio pod lažnim imenom i bio trener golfa. U srpnju 2015. izručen je Hrvatskoj.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.