Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Dan branitelja grada Siska

Sinovi heroja: Goran Grgac, Ivan Celjak i Leonardo Matanović

Sinovi heroja: Goran Grgac, Ivan Celjak i Leonardo Matanović

U spomen na 03.rujna 1991. godine, kada je osvojena prva  vojarna u Republici Hrvatskoj – sisačka Barutana, 03. rujna se obilježava kao Dan branitelja grada Siska. Tim je povodom u sisačkoj Barutani održana  svečana akademija na kojoj su dodijeljene plakete „Marijan Celjak-junak obrane Grada Siska u Domovinskom ratu“.

Plakete su ove godine posthumno dobili Tahir Polić, Stjepan Grgac, Predrag Matanović i Stjepan Alar. Plakete su dodijeljene i Stjepanu Lugariću, Slavku Krčeliću, 2.radarskoj postaji 1.bojne zračnog motrenja i navođenja Šašna Greda, 3.bojni 57.brigade Hrvatske vojske „Marijan Celjak“ i 17.domobranskoj pukovniji Sunja čiji se zapovjednik Željko Krapljan zahvalio u ime svih dobitnika ovogodišnje plakete.

 

Image00107

Između ostaloga, generalu Petru Stipetiću uručena je Povelja počasnog građanina Grada Siska.

 

Image00109

 

 

Na obilježavanju Dana branitelja grada Siska bio je i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak.

 

Image00046

 

 

Svečano obilježavanje je počelo paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku dr.Franje Tuđmana te polaganjem vijenaca kod središnjeg križa na sisačkom Gradskom groblju Viktorovac gdje su zajedničku molitvu predvodili župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Sisku Ivan Grbešić i glavni imam Medžlisa islamske zajednice Grada Siska Alem ef.Crnkić.

 

 

Image00041

 

Prije svečane akademije otvorena je izložba ratnih fotografija „Zaustavljeni trenutak“ , a riječ je o izboru fotografija iz negativa koje je Gradskom muzeju Sisak darovao novinar Željko Grgurinović.

 

Image00093

Image00115

Image00021Image00019Image00095Image00059

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.