Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Atraktivno i turistički privlačno

Pola milijuna kuna za razvoj cikloturizma u županiji

Pola milijuna kuna za razvoj cikloturizma u županiji

Kružni tok na raskrižju Državne i Županijske ceste u Brestači, uskoro će krasiti bicikl visok pet metara. Pored bicikla koji će stajati na ulazu prema Novskoj, još su četiri replike starinskih bicikla u cijelosti izrađenih od metalnih cijevi u novljanskoj tvrtki „Metaflex.

 

BICIKL_01

Bicikli će biti  postavljeni na pet lokacija na području Sisačko moslavačke županije, kao dio turističke ponude iz programa razvoja „cikloturizma“.

 

BICIKL_05

 

Za razvoj „cikloturizma“ na području Županije ulaže se oko pola milijun kuna. Za projekt Razvojne agencije „Si-Mo-Re“, koji uključuje „operativni  program razvoja cikloturizma, označavanje ruta, postavljanje biciklističke signalizacije i znakova, solarnih bike stupova, izradu biciklističkih karata kao i izradu mobilne aplikacije“,  Ministarstvo turizma RH osiguralo je 350 tisuća kuna.

 

BICIKL_07

 

Korisnik  „Operativnog plana razvoja cikloturizma u Sisačko-moslavačkoj županiji 2017.-2020. godine” je i Grad Novska, a Ugovor o korištenju je potpisala  Marija Kušmiš, zamjenica gradonačelnika.

 

BICIKL_04

– Grad Novska osim bicikla koji će sigurno brzo postati atrakcija na lokaciji koja je prometna, dobiva i biciklističku rutu. Prolaziti će šumskim putem pokraj auto ceste, pored budućeg Restorana „Jug“  ispod Starog Grabovca, prema Rajiću, Rajčićima,  pokraj plantaža voća, sve do Bijele Stijene, a onda ovisno o izboru, prema Okučanima i Novskoj ili preko Lipika prema Novskoj, rekao je Mario Čelan, direktor „Si-Mo-Re“.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.