Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Volontirajte, učite, putujte!

Prilike za mobilnost s Udrugom IKS

Prilike za mobilnost s Udrugom IKS

Udruga IKS provedbom Europske volonterske službe (EVS) bavi se od 2011. godine, a u Petrinji je od tad kroz EVS projekte volontiralo već 53 mladih iz različitih zemalja svijeta koji su u našoj zajednici provodili različite aktivnosti za djecu, mlade, starije i nemoćne, psihički bolesne, socijalno osjetljive skupine, te uložili puno vremena i truda u razvoj Petrinje u kojoj su boravili od 2 do 12 mjeseci.

Ovakve mogućnosti nemaju samo stranci – i svi mladi iz Hrvatske koji imaju između 17 i 30 godina mogu otići volontirati u neku od europskih zemalja na EVS, koja može biti kratkoročna (do 2 mjeseca) ili dugoročna (od 2 do 12 mjeseci). EVS je odlična prilika za mlade koji su završili svoje obrazovanje i nezaposleni su, imaju slobodnog vremena i žele volontirati, učiti i putovati. To je izvanredna prilika za stjecanje internacionalnog iskustva, različitih kompetencija i znanja, učenje stranih jezika, upoznavanje novih ljudi i kultura te omogućuje brojne druge pozitivne promjene u životu mlade osobe. Po završetku službe volonteri dobivaju certifikat „Youthpass“ koji mogu upotrijebiti prilikom traženja zaposlenja u budućnosti.

 

DSC01016-1024x768

 

EVS je odličan prvi korak do osamostaljenja jer osim što mladi borave u novoj zemlji bez roditelja, svi troškovi – putovanje do (i od) mjesta održavanja službe, smještaja, prehrane i džeparca pokriveni su kroz Erasmus+ program Europske unije, što omogućuje i mladima s manje mogućnosti da sudjeluju u ovom programu.

Udruga IKS zahvaljujući brojnim partnerstvima diljem Europe mladima može ponuditi različite volonterske pozicije u zemljama poput Francuske, Velike Britanije ili Latvije. Svim zainteresiranima pomoći ćemo s prijavama, pisanjem životopisa i motivacijskih pisama te kratkim treningom prije odlaska kako bi njihov EVS bio što  ljepše iskustvo koje će zasigurno promjeniti njihov život.

 

mobility


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.