Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

“Trenutak koji čekam – 55 godina sisačkog rock&rolla”

M.Dimić: “Sisak je imao rock sastav prije nego su osnovani The Rolling Stones”

M.Dimić: "Sisak je imao rock sastav prije nego su osnovani The Rolling Stones"

Sedam godina pripreme, prikupljanja dokumentacije, novinskih zapisa, fotografija i konačno „Trenutak i koji čekam- 55 godina sisačkog rock&rolla““. Naziv je ovo knjige autora Miroslava Dimića, sisačkog glazbenika, zaljubljenika u rock & roll i promicatelja ove vrste glazbe. Miroslav Dimić, Siščanin, već deset godina ljubav prema rock & rollu i glazbenim instrumentima od gitara do bubnjeva prenosi sa svojim suradnicima na mlađe, radeći u Pop rock školi sa zainteresiranim mladima iz cijele naše županije .

 

KNJIGA_1

 

U monografiji je, ističe Dimić, zapisan Sisak kao grad u kojem je osnovan VIS “Dijamanti”, a upravo su oni, koji su prvi nastup imali 1961. godine, u cijelosti promovirali rock glazbu i bili pioniri rock&rolla  na ovim prostorima.

 

 

Zašto u naslovu knjige 55 godina sisačkog rock&rolla? – zato jer su brojni Siščani, koji su kasnije i rođenjem i podrijetlom  iz Siska, nastavili njegovati ovu vrstu glazbe

 

 

Promocija knjige  „Trenutak koji čekam – 55 godina sisačkog rock&rolla“ Miroslava Dimića i koncert „Eko etno blues“ održani su u okviru trećeg Međunarodnog blues kampa kojem je ove godine pokrovitelj župan Ivo Žinić.

 

KAMP_2

 

Sve sudionike pozdravio je zamjenik župana Roman Rosavec, istaknuvši kako je „Sisačko-moslavačka županija prepoznala i dala podršku ovoj manifestaciji, kao što to uvijek čini kad je riječ o kvalitetnim projektima.“

 

KAMP_1

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.