Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

SMŽ: Prijem za pobjednike županijskog natjecanja u oranju

Tihomira Fiolića i Filipa Bogdanića

Tihomira Fiolića i Filipa Bogdanića

U Velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije priređen je prijem za Antonija Mihalića, predsjednika Županijske udruge za organizaciju i natjecanja orača i pobjednike županijskog natjecanja u oranju, Tihomira Fiolića i Filipa Bogdanića, koji će nastupiti na 15. natjecanju u oranju Republike Hrvatske. Natjecanje će se održati u subotu 2. rujna u Kupinečkom Kraljevcu na području grada Zagreba.

 

 

„Unutar agrotehničkih, mehaničkih mjera obrade tla, oranje prema svom značenju zauzima vodeću poziciju. Drago mi je da su pobjednici upravo mladi ljudi koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom i koji dolaze iz naše Posavine. Hvala vam na svemu što činite i na ovakav način promovirate poljoprivrednu proizvodnju. – kazao je župan.

 

IMG_47181

 

Zbog izuzetne važnosti obrade tla plugom već 15. godinu za redom se održava natjecanje orača Republike Hrvatske. Ove godine će vještinu oranja prikazati pobjednici županijskog natjecanja u oranju Sisačko-moslavačke županije, održanog 30. srpnja u Mahovu na poljoprivrednom gospodarstvu predsjednika Županijske udruge za organizaciju i natjecanje orača Antonija Mihalića.

 

Predsjednik Mihalić kazao je nešto više o samoj udruzi koja postoji već 14 godina:

 

 

Ove godine je bila dosta velika suša i bilo je teško izorati dobru brazdu. – kazao je Mihalić o županijskom natjecanju na kojem su Fiolić i Bogdanić pobijedili u svojim disciplinama. Dat ćemo sve od sebe i vjerujem da ćemo na državnom natjecanju polučiti dobre rezultate.

 

P1080157

 

Jedan od pobjednika županijskog natjecanja je Filip Bogdanić iz Palanjka koji, unatoč ostvarenom najboljem rezultatu u svojoj kategoriji, skromno najavljuje nastup na natjecanju u subotu:

 

 

Tihomir Fiolić iz Desnog Željeznog kazao je što je potrebno kako bi se pobijedilo na natjecanju u oranju:

 

 

 

Po završetku prijema župan je prigodno uručio pobjednicima mali poklon u znak sjećanja na ovaj posjet i još jednom zaželio sreću na predstojećem natjecanju.

 

oraci00004


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.