Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Nova školska godina u osvježenim i obnovljenim kutinskim osnovnim školama

Rekonstrukcija školske kuhinje, nova stolarija i krovište…

Rekonstrukcija školske kuhinje, nova stolarija i krovište...

Kada je prije mjesec dana, uz obilazak radova na komunalnoj infrastrukturi gradonačelnik Kutine Zlatko Babić obišao i radove u odgojno-obrazovnim ustanovama na području Kutine rečeno je kako će oni biti završeni do početka nove školske godine. Današnjim obilaskom završnih radova jasno je kako će polaznike osnovnih škola i vrtića dočekati u potpunosti uređeni objekti.

 

U najstarijoj kutinskoj školi, Osnovnoj školi Mate Lovraka koja slijedeće godine slavi 230 godina postojanja, napravljena je horizontalna odvodnja, drenaža, postavljene su nove instalacije i nabavljena nova informatička oprema. Ukupna vrijednost izvedenih građevinskih radova na rekonstrukciji kuhinje i blagavaonice iznosi 250.000 kuna. Na novi kuhinjski i blagavaonski namještaj utrošeno je 40.000 kuna dok je 60.000 kuna vrijednost nabavljene informatičke opreme.

 

P1070697 P1070699 P1070700
P1070702 P1070709 P1070706
P1070720 P1070716 P1070705

 
 
Ravnateljica OŠ Mate Lovraka, Vedrana Banda, ističe kako ne zna od kada datira školska kuhinja koje je ove godine na zadovoljstvo svih renovirana:

 

 

Škola slijedi trendove suvremenog odgoja i obrazovanja – kazala je ravnateljica te dodala kako je u proteklih nekoliko godina prepoznata potreba ulaganja u obrazovanje i školske objekte, na čemu zahvaljuje osnivačima te spominje i ostala ulaganja u OŠ Mate Lovraka:

 

 

Gradonačelnik Babić izrazio je zadovoljstvo u roku odrađenim radovima i činjenicom kako je od radova ostala još samo montaža inventara potrebnog za rad.

 

Osim radova u OŠ Mate Lovraka gradonačelnik podsjeća na radove u ostalim osnovnim školama na području grada. U Područnoj škola Ilova stolarija je zamjenjena PVC stolarijom dok je u Područnoj školi Repušnica promijenjeno krovište. U Osnovnoj školi Zvonimira Franka danas je započela zamjena stolarije PVC stolarijom, investicija vrijedna 240.000 kuna.

 

P1070789 P1070786 P1070787

 
 
Babić naglašava kako je ove godine sveukupno oko milijun kuna uloženo u poboljšanje uvjeta u odgojno-obrazovnim ustanovama te otkriva kako će se u u budućnosti raditi na energetskoj obnovi i obnovi fasada škola.

 

 

Ulaganje u kvalitetu i poboljšanje standarda obrazovanja je neophodno, no ta ulaganja trebaju pratiti i ulaganja u razvoj gospodarstva na području grada Kutine – naglasio je Babić. Ne trebaju nam uređene, a prazne škole bez učenika, a ne preusmjerimo li dio sredstava za razvoj gospodarstva mlade obitelji će nastaviti napuštati ovaj grad u potrazi za poslom. – zaključuje Babić.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.