Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Nezakonitim radnjama oštetili sisačku tvrtku

Protupravno prisvojila oko 47.000 kuna

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje službene ili poslovne isprave i neprijavljivanje počinjenog kaznenog djela, dovršili kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjom hrvatskom državljankom i 41-godišnjim hrvatskim državljaninom.

Hrvatsku državljanku se sumnjiči da je od početka 2013. do kraja rujna 2014. godine, kao zaposlenica sisačke tvrtke krivotvorila dokumentaciju, lažno iskazivala veće isplate od stvarnih, kao i isplate koje nisu stvarno izvršene, na koji si je način protupravno prisvojila oko 47.000 kuna. S njenim nezakonitim radnjama bio je upoznat osumnjičeni 41-godišnjak, kao odgovorna osoba te tvrtke, a koji ništa nije poduzeo.

Zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave 34-godišnjakinja je kazneno prijavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, dok je 41-godišnjak prijavljen za neprijavljivanje počinjenog kaznenog djela.


Foto: Ilustracija/MUP


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.