Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Izložba “Slike zaustavljenog vremena” Davora Žilića

Otvorenje u 20 sati u Galeriji Krsto Hegedušić u Petrinji

Otvorenje u 20 sati u Galeriji Krsto Hegedušić u Petrinji

Povodom obilježavanja blagdana Sv. Lovre i Dana grada Petrinje, galerija Krsto Hegedušić predstavlja izložbu Davora Žilića kojom umjetnik slavi 20 godina svog profesionalnog umjetničkog djelovanja.

 

U tih dva desetljeća svog profesionalnog djelovanja kao slikar, vrijedni i uporni umjetnik ostvario je zavidan opus kojeg odlikuje izražajna kompaktnost, stilska ujednačenost, korištenje tradicionalnih, tj. klasičnih slikarskih tehnika i metoda starih majstora te potreba za obuhvaćanjem onog specifičnog trenutka u vremenu i realnom svijetu kojeg Žilić upravo zbog vlastite umjetničke fascinacije prenosi na svoja platna.

 

 

Opredijelivši se za realističke pristupe u svojoj slikarskoj metodi, radovi kojima se Žilić predstavlja na ovoj izložbi, ukazuju na sva motivska utočišta njegovih slikarskih fascinacija: portreti, pejzaži i mrtve prirode. Upravo su to tri kritične točke oko kojih se razvija temeljni idejni koncept ove izložbe, ali i sadržajno – ideološko strukturiranje slikarskog opusa ovog umjetnika.

 

 

Otvorenje izložbe je večeras u 20 sati u prostoru galerije.
 
Dvadeset dva ulja na platnu s motivima Petrinje, Jadranskog mora, mrtve prirode i portreta članova obitelji čine pravo carstvo svjetla i odbljesaka u kojem možete uživati sve do 20. kolovoza.

 

O autoru:
Davor Žilić diplomirao je 1997. g. u klasi prof. Vasilija Jordana. Do danas je održao preko 60 samostalnih i više desetaka skupnih izložbi u Hrvatskoj i svijetu. Njegova umjetnost se može opisati kao romantični realizam, a najviše voli slikati svoj kraj i more. Dobitnik je više nagrada i priznanja, kao što je nagrada Američkog društva portretista za portret oca s pijetlom kojeg ćete moći vidjeti na izložbi. Radi i kao izvanredni profesor na Učiteljskom fakultetu Odsjek Petrinja Sveučilišta u Zagrebu.

 

izlozba-zilic

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.