Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Ivo Žinić (HDZ) o kaznenoj prijavi oporbenih vijećnika!

“Nema elemenata za kaznenu prijavu”, ističe Žinić i najavljuje kaznenu prijavu zbog lažnog prijavljivanja

"Nema elemenata za kaznenu prijavu", ističe Žinić i najavljuje kaznenu prijavu zbog lažnog prijavljivanja

Kaznenu prijavu koju su jučer pred Općinskim državnim odvjetništvom u Sisku podnijeli oporbeni vijećnici u Županijskoj skupštini SMŽ protiv župana Ive Žinića i troje vijećnika koji su svojim prelaskom na stranu HDZ-a omogućili većinu u Skupštini na konstituirajućoj sjednici 26. lipnja danas je komentirao župan Žinić:

 

 

„Svi koji su ljuti imaju pravo na takav način se žaliti, ali kaznena prijava je potpuno neutemeljena jer nema nikakvih elemenata u onome što se navodi“, kazao je župan i dodao da će on, zajedno s troje vijećnika, podnijeti kaznenu prijavu za lažno prijavljivanje.

Podsjetimo, protiv župana te vijećnika Adeline Ivković iz HNS-a, Josipa Takača iz stranke Bandić Milan 365 i Dražena Juranovića, u međuvremenu izbačenog iz stranke Promijenimo Hrvatsku i novog člana HDZ-a, podnesena je prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog dijela podmićivanja zastupnika iz članka 339. Kaznenog zakona.

– Josip Takač 23. lipnja u 15.30 sati dao je otkaz u Sisačko-moslavačkoj županiji kako bi zakonski zadržao mandat u Skupštini te prešao na drugo radno mjesto koje mu je osigurao župan Ivo Žinić – ističe se u kaznenoj prijavi, dok se za dvoje preostalih vijećnika dodaje kako će biti nagrađeni kroz upravna vijeća i nadzorne odbore.

Zbog toga smatraju da ODO Sisak treba istražiti je li time župan Ivo Žinić „obećao ili dao mito kako bi u predstavničkom tijelu vijećnici glasovali na određeni način“ i jesu li vijećnici „primili mito ili prihvatili ponudu ili obećanje mita kako bi u predstavničkom tijelu glasali na određeni način“.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.