Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

U Srednjoj školi Petrinja ukinut jedan kombinirani razred

Ravnatelj škole i gradonačelnik apeliraju da ministrica preispita svoju Odluku

Ravnatelj škole i gradonačelnik apeliraju da ministrica preispita svoju Odluku

“Ministrica obrazovanja Divjak u petak, 14.srpnja  je iznenada, bez najave, ukinula neke razrede po srednjim školama pa tako i kombinirani razred u Srednjoj školi Petrinja, što stvara veliki problem. Ministrici se obratio Milan Orlić, ravnatelj škole, kao i Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje i zastupnik u Hrvatskom saboru, te  iz opravdanih razloga traže hitno postupanje po navedenom kako bi povukla svoju odluku” – stoji u dopisu kojeg smo primili u našu redakciju. U nastavku donosimo tekst pisma kojeg je ministrici uputio gradonačelnik Petrinje i saborski zastupnik Darinko Dumbović

“Poštovana ministrice Divjak,

ravnatelj Srednje škole Petrinja, Milan Orlić, prof., upozorio me na problem ukidanja jednog kombiniranog razrednog odjela (mesar, cvjećar, voćar-vinogradar-vinar) u toj školi. Kao što Vam je poznato, Petrinja je grad na području posebne državne skrbi, iz kojeg mlade obitelji sve više odlaze. Grad kao i cijelo područje od Kupe do Une trajno zaostaje u razvoju, pa svaka restrikcija još više otežava svakodnevni život i narušava ionako smanjenu kvalitetu života na ovim prostorima.

Srednja škola Petrinja školuje i učenike s teškoćama u razvoju, a upravo je zanimanje mesar prema HZZ – u deficitarno zanimanje. Prema do sada dostupnim podacima o broju prijavljenih kandidata, Srednja škola Petrinja imat će u ljetnom i jesenskom roku upisa sedam (7) učenika u tom razrednom odjelu, koliko je i dozvoljeno kao minimalan broj kandidata. Važno je napomenuti da postoji i interes poslodavaca. Tako je tvrtka Interspar svim ovogodišnjim maturantima za zanimanje mesar ponudila ugovor o radu odmah nakon završetka školovanja.

Kao gradonačelnik Petrinje i saborski zastupnik apeliram da još jednom preispitate svoju odluku o ukidanju kombiniranog razrednog odjela (mesar, cvjećar, voćar-vinogradar-vinar) u Srednjoj školi Petrinja te dozvolite upis kako je to Srednja škola Petrinja i planirala u šk.god. 2017/18.”

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.