Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

U Mošćenici obilježen blagdan sv. Jakova

Završnica uz kulturno-umjetnički program i koncert Lidije Bačić

Završnica uz kulturno-umjetnički program i koncert Lidije Bačić

Višednevni program obilježavanja blagdana sv. Jakova, žaštitnika najvećeg petrinjskog naselja Mošćenice završen je u utorak, 25. srpnja koncertom Lidije Bačić i dua Twix.

 

lidija bacic 1

 

Lidija Bačić se prije nastupa susrela i s članovima UOSI SMŽ-Mala kuća.

 

lidija bacic

 

Završnici programa prethodilo je u, prijepodnevnim satima, odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvama minskih polja, te žrtvama NOB-a gdje su izaslanstva kod spomen obilježja položila vijence i zapalila svijeće.

Nakon odavanja počasti Mošćeničani i njihovi gosti u procesiji su se zaputili do kapelice sv. Jakova gdje je služena sveta misa .

 

20170725_104616

 

Tijekom poslijepodneva posjetiteljima programa predstavili su se OPG-i s područja grada Petrinje.
U prigodi obilježavanja Dana Mošćenice otvorena je i izložba Pjesma vjetra autorice Marije Pukec- Žigić iz Popovače, inače predsjednice PULS-a Moslavački štrk.

Izložbu je u nazočnosti gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića i brojnih poklonika umjetnosti otvorila pr.dr. Marina Kovač, ravnateljica NPB „dr. Ivan Barbot“ Popovača s kojom ova umjetnica, kao i udruga kojoj je na čelu koninuirano surađuje tijekom cijele godine. Autorica je domaćinima poklonila i svoju sliku izrađenu tehnikom pastela na svili.

 

Mošćenica 1 (1)

 

Održano je i tradicionalno natjecanja mladih vatrogasaca, djece starosne dobi od 6 do 12 godina u organizaciji DVD-a Mošćenica. U natjecanju su sudjelovale tri ekipe domaćina i gosti DVD Budučina i DVD Taborište.

 

Mošćenica 6

 

Najbolji rezultat je postigla prva ekipa DVD-a Mošćenica, koja je ove godine osvojila i treće mjesto na Županijskom natjecanju vatrogasaca i donijela tako prvi pokal u Vatrogasnu zajednicu grada Petrinje od njezinog osnivanja.

 

Mošćenica 7 (1)

 

I ove su se godine posjetiteljima Mošćenice predstavili i članovi Oldtimer kluba Sisak. Uslijedio je kulturno- umjetnički program u kojem su svoju tradiciju i baštinu predstavili KUD Hrvatsko srce- Odra, Žabno, KUD Mura iz Murskog Središća, KUD Starča iz Gornjih Bogićevaca, FA Petrinjčica, KUD Potočanka iz Potoka, KUD Sunjanka i organizatori i domaćini ovog dijela programa HKUD Mošćenica.

 

Mošćenica 17 (1)

 

Zahvalnice za sudjelovanje u programu predstavnicima društava uručili su predsjednik HKUD-a Mošćenica Darko Zrile i gradonačelnik Petrinje i saborski zastupnik Darinko Dumbović, koji je uručio i priznanja za potporu udrugama, pojedincima i medijima.

 

Mošćenica 18 (1)

 

Višednevni program se održao pod pokroviteljstvom Grada Petrinje.

 

Mošćenica 16 (1)Mošćenica 15 (1)Mošćenica 13 (1)Mošćenica 11 (1)Mošćenica 10 (1)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.