Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Srednjoj školi Glina odobreno izvođenje novog obrazovnog programa

Za zanimanje drvodjeljski tehničar – dizajner

Za zanimanje drvodjeljski tehničar - dizajner

Srednjoj školi Glina odobren je početak izvođenje obrazovnog programa za zanimanje drvodjeljski tehničar- dizajner za školsku godinu 2017./2018..
Osnivač škole, Sisačko-moslavačka županija, podnijela je nadležnom ministarstvu zahtjev za izmjenom mreže škola te je vlada Republike Hrvatske na svojoj 44. sjednici održanoj 29. lipnja donijela odluku o dopuni Odluke o donošenju Mreže osnovnih i srednjih škola, učeničkih domova i programa obrazovanja čime je Srednjoj školi Glina dodan sektor „Šumarstvo, prerada i obrada drva“ kako bi se uveo program drvodjeljski tehničar-dizajner.
Temeljem odluke tročlano povjerenstvo 3.srpnja utvrđivalo je materijalne uvjete za izvođenje programa u samoj školi te u Drvnom centru Glina u kojem će se izvoditi praktični dio nastave. Na prijedlog povjerenstva ministrica obrazovanja Blaženka Divjak izdala je rješenje na temelju kojeg se školi odobrava izvođenje spomenutog obrazovnog programa.

Ravnateljica srednje škole Glina, Marija Margušić-Novosel, izrazila je zadovoljstvo što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja prepoznalo potrebu usuglašavanja obrazovanja s potrebama tržišta rada.
Zahvalila je na podršci Sisačko-moslavačkoj županiji, Gradu Glini i Drvnom centru Glina u kojem će se održavati praktični dio nastave te dodala kako će Drvni centar:

 

Znanja koja ovaj program nudi učenicima su između ostalog i:

 

 

Ravnateljica je istaknula kako je riječ o četverogodišnjem usmjerenju te dodala:

 

Svi zainteresirani učenici, koji svoju budućnost pronalaze u ovom zanimanju, mogu program, koji je od danas vidljiv na upisi.hr, prijaviti do 10. srpnja u 12 sati.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.