Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Sjećanje na žrtve genocida u Srebrenici

“Nebo je visoko, a zemlja je tvrda”

"Nebo je visoko, a zemlja je tvrda"

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Siska uz potporu Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Sisačko-moslavačke županije i Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Petrinje organiziralo je, šestu godinu zaredom, program pod nazivom „6.dani Srebrenice u Sisku“.

Program je započeo projekcijom filma „Nebo je visoko, a zemlja tvrda“.

 

P1040589

 

Podsjećati na srpanj 1995. godine nije jednostavno, ali je nužno, da se ne zaboravi i da se više nikada ne ponovi, rekao je Adis Keranović, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Siska.

Srebrenicu nitko ne smije zaboraviti

 

 

P1040591

 

Uz predstavnike gradova Petrinje i Siska, brojnih bošnjačkih udruga, projekciji filma i tribini nazočili su zamjenici župana Roman Rosavec  i Ivan Celjak, te sisačko-moslavački župan Ivo Žinić

 

 

svi

 

Župan je podsjetio kako je zahvaljujući Vojno redarstvenoj operaciji “Oluja” spriječen možda još jedan genocid , onaj u enklavi Bihać, te najavio i posjet županijskog izaslanstva Unsko-sanskom kantonu, gdje će u Bihaću sudjelovati i na komemoraciji za žrtve genocida u Srebrenici .

 

 

Programu u Sisku nazočio je i Sadmir Nukić,  Načelnika odjeljenja za Opštu upravu Opštine Srebrenica (BiH), Abdurahman Malkić , bivši Načelnik Opštine Srebrenica i Muhamed Abdić, član udruge logoraša „11. juli Potočari Srebrenica“.

 

b


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.