Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Sastanak Vlade RH sa županima i predstavnicima Udruga gradova i općina

Predstavljena je Strategija regionalnog razvoja

Predstavljena je Strategija regionalnog razvoja

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić u ponedjeljak, 03. srpnja u Požegi nazočio je drugom sastanku Vlade Republike Hrvatske sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina te predsjednikom Odbora za lokalnu i područnu samoupravu u Hrvatskom saboru.

 

VLADA2

 

Predstavljena je Strategija regionalnog razvoja Hrvatske do 2020. godine, koju je Vlada prihvatila na sjednici potkraj lipnja, te novi model financiranja lokalne samouprave.

Plenković je istaknuo da su župani iz sjeverozapada Hrvatske iskazali želju da se po uzoru na Projekt Slavonija, Baranja i Srijem napravi “svojevrsni pandan – Projekt sjever odnosno sjeverozapad”.

“To je dobro i znači da smo na kvalitetan način prepoznali interes više hrvatskih županija”, ističe premijer. Ovakvi sastanci bit će sustavna praksa, što, nažalost, do sada nije bio slučaj, ustvrdio je. Ponekad se čak činilo kao da živimo u dva paralelna svijeta, pa su župani imali svoje kolegije u okviru Zajednice županija, a susreti s Vladom bili su više ad hoc karaktera. A ova Vlada posebno cijeni ulogu županija i vas koji ste dobili povjerenje na izborima prije nekoliko tjedana, naglasio je Plenković.

 

VLADA 4


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.